Jump to content

Te hiszel a kabalák erejében?

2014. 09. 07. 20:19

Úgy gondolod, hogy egyes tárgyak bűverővel rendelkeznek, és képesek átjuttatni a nehézségeken?

 

Kattints  ide a Facebook oldalunkért!

Sokan esküsznek például a lóhere, a patkó, vagy a kéményseprő szerencsét hozó voltában. Sportolók, katonák, csapatok, közösségek is rendelkeznek egy adott kabalával, ami lehet egy aranyos szokás is, de üzleti érdekek is meghúzódhatnak mögötte.

Babona-e, ha szoktál magaddal hordani bizonyos szerencsét hozó tárgyakat, vagy bízol például valamely szokásodban? A pszichológusok szerint a kabala része a babonás viselkedésnek, hiszen amikor semleges dolgoknak tulajdonítasz pozitív erőt, az az illúziókba vetett hitet is jelenti. Ezzel leértékeljük magunkat, mert nem hiszünk a saját tudásunkban, felkészültségünkben.

Baj akkor van, ha a kabalával kapcsolatos hiedelmeink behálózzák az egész életünket, és kényszeresek leszünk. Ilyen az, amikor azt hisszük, hogy az otthonflejtett kabala miatt nem fog sikerülni egy vizsgánk, és szorongani kezdünk. Ha pedig titokban tartunk egy viselkedésmintát, vagy titkoljuk, hogy mi a kabalánk, az egy falat húz körénk, és szorongunk attól, hogyha kiderül a kabala, akkor oda a szerencsénk.

(Forrás:metropol.hu / Fotó:www.huffingtonpost.com)