Jump to content

Kenyered a kritizálás?

2014. 09. 08. 19:54

Ha hajlamos vagy kéretlen tanácsokat osztogatni ahelyett, hogy segítenél valakinek, bizony az ítélkezés mocsarában üldögélsz. Ne áldozz a negatív kritika oltárán!

Persze, hogy könnyebb kritizálni, mint segíteni. Ha olyasvalamiért ítélsz el valakit, amit őszintén, tiszta szívvel tesz, inogni fog alattad a talaj. Gyakorolj önmérsékletet! Ne ítélkezz mások felett feleslegesen! Eléggé valószínű, hogy sokszor fog különbözni a véleményed másokétól, de próbálj meg uralkodni magadon.

Azzal, hogy jó alaposan megmondod a magadét a másiknak, csak az egódat fitogtatod, és kimutatod, hogy valójában mennyire bizonytalan vagy legbelül. Azon pedig ne csodálkozz, hogy az emberek egy cseppet sem fognak kedvelni. Valahol érezni fogják, hogyha másokat kritizálsz, őket is fogod, csak a megfelelő pillanatra vársz. A kritikus szellem elidegenít az emberektől. Nézz tükörbe, és fogd vissza magad!

"A kritika olyan, mint az eső; elég finomnak kell lennie, hogy táplálja az ember növekedését anélkül, hogy megsemmisítené a gyökereit." (Frank A. Clark)

(Forrás: lelkielet.hu / Fotó:sylvialafair.com)