Jump to content

Filmajánló: Good Will Hunting

2014. 09. 17. 20:24

Ez a film kiváló bizonyítéka annak, hogy a gyermekkori sérelmek milyen nagy hatással vannak a felnőttkor milyenségére. Még nem láttad? Ne hagyd ki!

A főszereplő egy bostoni egyetemen takarító fiatalember, Will Hunting (Matt Damon). A helyszín: dél-bostoni munkásnegyed. Ez a srác talán okosabb az egyetem bármelyik diákjánál. Azok a matekpéldák, amiket a többiek csak kínszenvedéssel próbálnak felfogni, rajta nem hogy kifognának, bámulatos tehetséggel, játszi percek alatt megoldja őket. Olyannyira jól megy neki, hogy az egyetem egyik professzora is felfigyel nagy tudására. A fiú sohasem járt egyetemre, de olyan példákat old meg, ami Nobel díjas matematikusok dicséretére is válna.

A baj viszont nem kerüli el: egy kocsmai verekedés során börtönre ítélik. Feltételes szabadlábra helyezésének kitétele, hogy tanuljon matematikát az egyetem professzorától, és járjon pszichológushoz. A matematika tanulás még hagyján, de több pszichológust is sikerül elfogyasztania, mire Sean Maguire (Robin Williams) elvállalja, hogy foglalkozik vele. Megérti a srác küzdelmes életét, és érdekes párbeszédek alakulnak ki közöttük. Aztán jönnek az eredmények, s változik mindkét ember. Ha kíváncsi vagy hogyan, nézd meg a filmet!

„A szabadság a lélek joga ahhoz, hogy lélegezzen. Ha nincs levegő, rosszak a törvények. A szabadság hiánya önbizalomhiányt okoz.”

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 126 perc, 1997Szereplők: Matt Damon (Will Hunting), Ben Affleck (Chuckie), Robin Williams (Sean Maguire), Minnie Driver (Skylar) Rendező: Gus Van Sant Forgatókönyvíró: Matt Damon, Ben Affleck(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.punchdrunksports.com)