Jump to content

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

2014. 09. 21. 09:54

Szeptember 20-án, szombaton a miskolci Jameson CineFest filmfesztivál nagydíjának nyertese lett Reisz Gábor első, 90 perces, magyar nyelvű alkotása.

A film főszereplője, Áron (Ferenczik Áron) egy frissdiplomás, 29 éves, szerelmi bánatába belefulladni készülő srác, akinek a film alatt nem csak a felnövését követhetjük végig, hanem minden szirup nélkül betekintést kapunk a magyar valóságba is. A film tükröt tart a késő huszonévesek számára, abszurd humorral mutatja be ennek a korosztálynak az elveszettségét.

Már az előzetes is aranyosan tragikomikusra sikeredett:

A filmet kis költségvetésből, gerilla módszerrel forgatták, vagyis nem foglalták le a film forgatási helyszíneit, így különösen kalandosra sikeredett a felvétel folyamata. Ugyan a film hüvös időben játszódik, mégis van, hogy nyári ruhában mennek el a járókelők a nagykabátos szereplő mellett- de ez egyáltalán nem bántó.

Ha ironikus humorú, őszinte, de mégis kedves filmre vágysz, feltétlenül nézd meg, hiszen az Adolph Zukor - díjat nyert alkotást október 30-tól a mozikban is vetíteni fogják!

színes, magyar játékfilm, 90 perc, 2014
rendező: Reisz Gábor forgatókönyvíró: Reisz Gábor operatőr: Reisz Gábor producer: Berkes Júlia, Bosnyák Miklós
vágó: Tálas Zsófia koproducer: Petrányi Viktória
szereplő(k): Ferenczik Áron (Szentesi Áron) Horváth Miklós (Hamza Miklós) Győriványi Bálint (Győrvári Bálint) Owczarek Tomi (Juhász Tamás) Lukács Roland (Roland)

(Forrás:origo.hu/youtube.com/port.hu / Fotó:origo.hu)