Jump to content

Használd a képzeleted!

2014. 09. 27. 23:10

Fordítsd a javadra a világ leghatékonyabb számítógépét! A rendelkezésedre álló leghatalmasabb, és legkihasználatlanabb eszközöd az agyad.

A nyugati kultúrákban a hangsúly a logikai tantárgyakon (matematika, nyelvek, természettudományok) van, és de a kreativitást, és a képzeletet az óvoda világában felejtik. Kivételt képeznek persze a művészeti iskolák.

Az eredmény a bal agyfélteke túlerőltetése, és a jobb agyfélteke háttérbe szorítása. Az intiúcióért felelős jobb agyfélteke így már nagyon halk hangon fog csak szólni hozzánk. Pedig nagy igazság, hogy a teljesítményünket nagyszerűen fokozhatnánk, ha elképzelünk valami pozitív dolgot, például, hogy megnyerünk egy versenyt, majd ezzel a hittel felvértezve indulunk el a versenyen. A teljesítmény egyértelműen fokozódni fog. Ehelyett sokszor inkább a kudarcra programozod magad, hiszen az pozitív kimenetel helyett a negatívat képzeled el. Önmegvalósító jóslat ez!

Gyakorold a vizualizációt, és ne aggódj, Te is tudsz vizualizálni, hiszen ez a képesség mindenkinél működik, még akkor is, ha esetleg könyvelő, vagy programozó vagy! A képzeleted nagyszerűen működik, csak használnod kell!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:motiv8.ie)