Jump to content

Az online vállalkozás 5 buktatója

2014. 10. 09. 15:55

Ha egy kicsit körültekintő vagy, elkerülhetőek az alábbi tipikus hibák!

1. Ha fogalmad sincs, mit akarsz—találj magadnak célt!

Egy vállalkozás elindításának esetén kell, hogy legyenek önálló ötleteid! Ha vannak ugyan ötleteid, de úgy gondolod, hogy a kutyát sem érdekelné, az is elég nagy gond, mert ki tudja, talán aranyat ástál a homokba. Találj magadnak egy reális célt, és biztosan lesznek vevők az ötleteidre!

2. Képtelen vagy a helyes időbeosztásra—készíts heti tervet!

Önálló munka esetén könnyebb elkalandozni, és úszni a teljesítetlen feladatokban, mint például egy irodában, hiszen te osztod be minden egyes percedet.

A megoldás: Egy heti terv keretében oszd be minden napra a teendőid! A nagy feladatokat oszd apró részekre, és sorban haladj előre! Ne vállald túl magad! Hibázni szabad, abból csak tanul az ember. Ha közbejön valami, folytatod máskor, de ne állj meg!

3.Elkalandozik a figyelmed munka közben—koncentrálj először a legfontosabb feladataidra!

Ne azzal kezdd a munkát, hogy megnézed a leveleid, válaszolsz rájuk, kalandozol a Facebookon, és képeket lájkolgatsz. Akár pacsirta, akár bagoly típus vagy, előbb mindig az aznapra tervezett munkád végezd el, ne fecséreld a napodat holmi szórakozásra!

4. Nem vagy elég kitartó—légy türelmes, és kitartó!

Ne add fel az első kudarcnál! Mérd fel helyesen a lehetőségeidet, és adj elegendő időt az egyes feladatok elvégzésére, és az eredmények elérésére. Légy következetes, és ragaszkodj a reális célokhoz! Tanulj a hibáidból!

5.Nincs valódi képed a sikerről—Gondold át, mi az igazi siker!

A nagy vagyon, a luxusautó, a pompa, a csillogás? Nem feltétlenül. A siker mindenkinek mást jelent, viszont a sikeres emberek általában önállóan osztják be az idejüket, és van lehetőségük utazni. Pozicionáld magad jól, reális célokat kövess, légy tudatos, és fokozatosan haladj előre!

(Forrás:nlccafe.hu / Fotó:ubai-online-business.com)