Jump to content

Egy hajléktalan néni csodás zongorajátéka

2014. 10. 09. 16:31

Natalie Trayling Melbourne-ben élő hajléktalan, utcai zongorista volt, akinek már jobbra fordult a sorsa. Hallottad már zenélni?

Amikor kórházba került, a sürgősségi osztályon ott is szórakoztatta az ellátásra várakozókat. Bár idős, és az ízületei sem a régiek már, hihetetlenül nagy tehetséggel rendelkezik, és az emberek imádják hallgatni.

Hallgasd csak!

https://www.youtube.com/watch?v=s3PGNnG1OGw

Natalie élete szerencsére jobbra fordult, egy hotelbe költözhetett, ahol gyakran szórakoztatta a nagyérdeműt.

Igen, rá egy kicsit másként néztek az emberek, mint a többi hajléktalanra. Talán sokan közülük nem tehetségesek, és nincsenek művészi hajlamaik, de az elgondolkodtató, hogy kerülhettek ebbe a helyzetbe, és hogy vajon segíti-e őket valaki. Te észreveszed a körülötted lévő hajléktalan emberek nyomorát? Megesik rajtuk a szíved, vagy rájuk sem nézel, és úgy mész tovább?

„Sokan azt hiszik, a hajléktalan lét a társadalomtól való totális izolációt jelenti, a közösségen kívüli életet, és egyben a szabadságot, a függetlenséget is. A valóságban azonban a hajléktalanok a legkiszolgáltatottabb emberek, mások segíteni akarásától és segíteni tudásától függenek. Minden áldott nap, ha még felkelnek, számot vetnek az életükkel.” Pőcze Flóra szociológus

(Fotó:smh.com.au)