Jump to content

Sikeres újévi fogadalmak

2014. 12. 31. 08:00

Te is szoktál év végi mérleget készíteni? Mi emberek ragaszkodunk az évfordulóhoz, és bízunk abban, hogy a következő évben másképp lesznek a dolgok.

Így az év vége felé közeledve a bűntudatunk is nő, a tükör is torzít, és jön a kedvenc fogadalmunk: jövőre sportolni fogok, lefogyok, biza. Kiírjuk cetlire, megtervezzük naplóban, és ezen elmélkedünk naphosszat.

Sajnálatosan szomorú tény viszont, hogy a fogadalmaink legfeljebb csak februárig tartanak. Ott, és akkor történik valami, ami miatt nincs több utánpótlása a fogadalmainknak.

Minden célkitűzés egy roppantmód tudatos cselekvés. Az akaraterő is ezen a szálon mozog, viszont ezek csak egyhatodát teszik ki az agyunk hajtóerejének.

A maradék öt hatod rész, vagyis több, mint 80% a tudattalan folyamatainknak jut. ide sorolhatóak a berögződések, szokások. Akaraterő legyen a talpán, ami ezeken áttöri magát.

Ez magyarul a lustaság. Ha elhatározol valamit, attól még nem alakul ki egy új szokásrendszer, új viselkedésminta. Ki kell alakítanod ismétlés útján. Mi adja az üzemanyagot ehhez? Nos, nem az akaraterő, hanem az érzelmeink. Így alakulhat csak ki elegendő motivációd ahhoz, hogy a célkitűzésed valóra is válthasd.

„Hergeld” magad folyamatosan a motivációiddal, vedd újra elő a fogadalmadat, tedd ki a régi nadrágod, egy régi fényképet, amin még jól néztél ki. Add meg minden egyes napnak a motivációs érzelmi löketét, és táplálkozz belőle!

A kulcsszó a sok ismétlés, tehát ne add fel pár alkalom után! A hangsúly az életmódváltáson van, legyen szó bármiről. Csak az lehet tartós. A kockahas, a feszes comb csak akkor marad a Tiéd, ha tartod magad az új szokásaidhoz! Sok-sok sikeres ismétlést kívánok Mindenkinek!

(Forrás:lelkielet.hu /Fotó:50shadesofage.com)