Jump to content

Macskás, vagy kutyás vagy?

2015. 02. 03. 14:50

Ezt árulja el rólad!

A lélekbúvárok szerint rengeteg apróságot árul el az ember személyiségéről az, hogy melyik állatot szereti (jobban). Nos, lássuk a „titkokat”!

Ha jobban belegondolsz, semmiféle tanulmányra nincs szükség ahhoz, hogy kimondjuk, a kutyakedvelők társaságkedvelő emberek, olykor még kifejezetten extrovertáltak is lehetnek. A kutyusok egymáshoz vonzzák a gazdikat, sokszor egész kis társaság jár együtt sétáltatni, hogy egy jót beszélgessenek, míg az ebek játszanak. Bár sokak számára a kutyasétáltatás is magányos tevékenység, és nagyszerű kikapcsolódás. Az viszont meglepő, hogy a kutyások állítólag konzervatívabb nézeteket vallanak, bár erről lehetne vitatkozni.

A cicakedvelők visszahúzódóak, kissé hajlamosak a nárcizmusra, de intelligens emberek. A macskatartók kifejezetten introvertáltabbak kutyás társaiknál, és ama bizonyos elmélet szerint liberális felfogásúak.

Az viszont csak hiedelem, hogy a macskakedvelők nőiesebbek, míg a kutyatartók férfiasabbak.

Azt leszögezném, hogy valamilyen alapja biztos van ezeknek a kutatásoknak, de egy háziállat kiválasztásában többek között egy seregnyi életmódbeli különbség is szerepet játszik.

Az biztos, hogy akár cicád, akár kutyád van (esetleg mindkettő), jókedvben nem lesz nálatok hiány, sőt, stresszűzőként is bevetheted kedvenc négylábúdat.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:abcnews.go.com)

További érdekességekért keresd fel Facebook oldalunkat!