Jump to content

Hogyan léphetsz feljebb nőként? 1. rész

2015. 02. 10. 06:00

Hiába szeretnéd, nem léptetnek elő? Megálltál a karrierlétrán? Mit csinálhatsz rosszul? Egy egyszerű, de meglepő tanácsot szeretnénk most megosztani Veled.

Ami a nőket illeti! A nők képviselik a középvezetői és szakmai pozíciók 50 %-át. Viszont ez az arány a vállalat magasabb pozícióiban ennek az egyharmadát sem teszi ki. Miért van ilyen kevés női vezetőnk? Miért nem jutnak a csúcsra?

Mindent megtettél már, amit csak lehet? Van önbizalmad, rendben van a magánéleted, kidolgoztad a személyes márkád, kitűnő visszajelzéseket kapsz a főnöködtől, a csapatod szeret veled dolgozni, elvégeztél egy csomó vezetői képzést, kitűnő mentorod van, de mégsem léptetnek elő, hiába kommunikálod azt minden idegszáladdal, hogy vágysz rá?

Hogyan lehetne a nemek közti erőviszonyokat kiegyenlíteni a csúcson? Az igazság az, hogy létezik egy 33 %-os hiány a nőknél a sikeres karrier egyenletének megoldásában.

A ranglétrán való feljebb lépéshez nemtől függetlenül vezetői képességekre van szükség. Tudnod kell az erősségeid rendkívüli eredmények megvalósítására és fenntartására használni, miközben más embereket is bevonsz. Azaz, tudnod kell használni szakértelmed, a tehetséged és a képességeid úgy, hogy mind a vállalaton belül, mind kívül eredményesen dolgozol együtt másokkal.

A vezetés három alkotóeleme nem egyformán fontos. A szakértelem és a képességek - üzleti, stratégiai és pénzügyi érzék- kétszer olyan fontosak, mint a másik két alkotóelem. Szakértelmed birtokában értheted meg a vállalat fejlődési irányát, a stratégiáját, pénzügyi céljait, s azt, hogy Neked milyen szereped van a vállalat előrelépésében. Ez a hiányzó 33%.

Mert vajon mit keresnek egy magas potenciállal rendelkező alkalmazottban a vezetők? Egy dolgozónál fontos a személyes nagyság (okosak, szorgalmasak, elkötelezettek, megbízhatóak és állhatatosak), és az, hogy másokat is be tudjanak vonni (kiválóan viselkednek az ügyfelekkel, biztatják a csapataikat, akik eredményesen tárgyalnak, akik jól tudják kezelni a konfliktusokat, és akik kiválóan kommunikálnak).