Jump to content

Barb Schmidt: A Gyakorlat

2015. 02. 18. 11:20

Egyszerű stresszkezelő eszközök a belső béke és a boldogság megtalálásához.
"Mi a célom? - ezt a kérdést a legtöbben felteszik életük bizonyos pontján. Úgy gondolom, hogy amikor befelé indulunk, és elidőzünk azzal, hogy legyünk, és figyeljünk a belső hangunkra, az életünk gyönyörűen kibontakozik a szemünk előtt, és felfedi mindannyiunk számára, hogy miért is vagyunk itt, mit akarunk elérni.

A Gyakorlat, ahogy ebben a könyvben tanítjuk, egy sor gyakorlati segédeszköz, amelyek egész nap elkalauzolnak életünk ösvényén. Ezek az eszközök azokból a magasztos igazságokból állnak, amelyeket a különböző vallások és spirituális tanítások mesterei hirdettek az évszázadok során. A Gyakorlat a következő három részes keretet hozza létre, amely köré szervezhetjük a mindennapi életünket: 1. Ébredés utáni meditáció 2. Jelenlét - Szent mantra - Összpontosított figyelem - Inspiráló olvasmányok 3. Elengedő visszatekintés.

Egyszerűen fogalmazva, ezeknek az eszközöknek a célja, hogy könnyebben lecsendesíthessük az elmét, ezáltal élhetjük azt a boldog, szeretetteljes, éber, céltudatos életet, amelyet keresünk - azt a nagyszerű életet, amelyre rendeltettünk. Egyfajta szerkezetet adnak a napi rendszerünkben, hogy rászánhassuk a szükséges időt, és befelé forduljunk, összhangot teremthessünk az elménk, a testünk és a szívünk között, továbbá stabilizáljuk magunkat. Amikor befelé indulunk, ápoljuk az elfogadás, hála, türelem, együttérzés, erő és bátorság rendkívül szép minőségeit. Ezek azok a minőségek, amelyekkel enyhíthetünk életünk nehézségein, könnyebben bonthatjuk le az akadályokat, amelyek visszatartanak attól, hogy rácsatlakozzunk a szeretet, béke és boldogság forrására. Miért nevezem ezt a napi rutint a Gyakorlatnak? Elménk művelése - hogy megzabolázzuk a boldogságunkat és belső nyugalmunkat megzavaró gondolatokat - gyakorlást igényel. Graham meghatározásában a kulcsszavak az újra és újra. Ez azt jelenti, hogy valamit következetesen meg kell tennünk ahhoz, hogy élvezhessük a gyümölcseit. Nem, a Gyakorlat nem csodaszer, se nem gyorstapasz. Tudjuk, hogy az élet nem tökéletes, és óriási akadály a belső nyugalom útjában, ha elvárjuk, hogy tökéletes legyen. Azt mondják, "az utazás a lényeg, nem a célállomás". Tehát ahhoz, hogy az ösvényen maradjunk, "újra és újra el kell végeznünk valamit minden akadály dacára".

A Gyakorlat nem vallás. Kiegészíthet bármely vallásos vagy spirituális gyakorlatrendszert, de teljesen megállhat önmagában is. Azok az emberek, akik a legbelső lényükkel keresik, illetve szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat, beépíthetik a Gyakorlatot a mindennapi életükbe. Nincs szükség előzetes meditációs tapasztalatokra ahhoz, hogy élvezhessük ennek a spirituális módszernek az előnyeit." (a Szerző) (Fotó:camille-besneville.deviantart.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!