Jump to content

7 motiváló ok, hogy korán kelj! Indul a pacsirtaképző!

2015. 02. 26. 18:55

Az emberek csupán 10-20 százaléka vérbeli bagoly, ezért ha Te középúton helyezkedsz el a huhogók, és a füttyentők között, némi gyakorlással olyan sikeres pacsirta lehet belőled, aki eredményesen kihasználja a hajnali órákban rejlő lehetőségeket!

A korábban kelők egészségesebbek, és boldogabbak!

Így indulj el az úton!

  1. Vizsgáld meg a rossz szokásaidat! Sokáig csetelsz este, vagy céltalanul bolyongsz a világhálón? Készítsd inkább ki helyette a másnapi ruháid, áztasd be a zabpelyhet, készíts elő egy kávét, így jobban fel tudod pörgetni a reggeleid!
  2. Készíts tervet! Azzal, hogy korábban kelsz, mi mindenre lesz még időd? Csak pár ötlet: zuhanyozhatsz, reggelizhetsz egy kiadósat, olvashatsz, kávézhatsz. Ha reggel nyugodtan készülődsz, egész nap koncentráltabb leszel, mint például egy kapkodós napkezdeti hajsza után.
  3. Csak fokozatosan! Ha nem vagy hozzászokva a korai keléshez, eleinte csak negyed, majd fél órával előbb kelj, de semmiképp se vegyél el az alvásidődből, este időben feküdj le!
  4. További ötletek a reggelek ésszerű kihasználásához: írj listát a vágyaidról, gondold át, milyen munka lenne a neked való, vizsgáld meg, hogy halad a karriered, vagy a tanulmányaid, állíts fel pénzügyi stratégiát, értékeld ki az étrended, olvashatsz motivációs előadásokat.
  5. Eddz! A reggeli időpont a legjobb egy kis tornára. Ekkor még biztosan energikusan indulsz neki a sportnak. Csak rajtad áll, hogy futni mész, szobabiciklizel, vagy épp beteszel egy pilates, jóga, vagy egyéb átmozgató dvd-t!
  6. Írj listát a hosszú távú céljaidról! Minden reggel tégy egy-egy ilyen célodért fél órát!
  7. Akár a hobbijaidnak is hódolhatsz: rajzolj, írj, fotózz!

Soha ne aggódj azon, hogy fogod tudni telezsúfolni a napod, hiszen a félelem meggátol majd abban, hogy bevonzd a jó dolgokat. Ha aggódós típus vagy, válassz egy reggeli rituálét:igyál nyugtató teát, meditálj, munka előtt beszélgess egy kollégáddal!

(Forrás:wellness.de, Fotó:driverlayer.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!