Jump to content

Munkát keresel? Akkor lelkizzünk!

2015. 06. 07. 20:00

Az álláskeresés bizony nehéz dolog, ezért fontos, hogy az energiaszinted megfelelő legyen. Ha úgy érzed, hogy magad alatt vagy, ha nem látod az utat magad előtt, ha az önbizalmad a béka ama bizonyos testrésze alatt van, akkor rendbe kell tenni a lelked!

Általában az a munkakereső érzi magát a legrosszabbul, az van a legnagyobb érzelmi hullámvasútban, aki már régóta keres állást, és csalódások tömkelege érte már. A belső feszültség a legtöbb álláskereső életében gyakori vendég. Nem csoda, hiszen nem tudják, mi vár rájuk, merre induljanak el, s hogy lesz-e sikerélményük. A bizonytalanság lesz úrrá a mindennapjaikon.

Aki munkakeresésben van, fontos, hogy biztos alapokkal rendelkezzen, hogy bízzon magában, s felkészüljön a kudarcokra is. A nehézségeket nem lehet elfújni, mindig lesznek. Ilyenkor késznek kell lenni a továbblépésre, a kitartásra, a megújulásra. Fel kell rá készülni lelkiekben, hogy a nagyon várt állásinterjú pocsékul sikerül, vagy, hogy esetleg a leendő munkaadó viselkedése hagy némi kívánnivalót maga után. Tehetnek fel kényes kérdéseket, nem válthatják be az ígéreteket. Ez egy ilyen világ.

A fentieket nem, de azt már igenis lehet befolyásolni, hogy hogyan reagál az illető az egyes helyzetekre, mennyire engedi magát kibillenteni a lelki egyensúlyából, mennyire veszi birtokba a gondolatait a negatív dolgok.

Ha hasonló helyzetben vagy, nem engedheted meg magadnak, hogy befolyásoljanak a negatív dolgok! Történjen Veled bármi, az értékeid, a tudásod, a tapasztalatod megmarad. Értékes vagy, és sokan szeretnek. Az elutasítás nem írja le azt, amit eddig letettél az asztalra. Légy magabiztos, lépj túl a kudarcokon, s így hamarabb érheted el a céljaidat.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:munkakereses_Business_Man_Sailing_And_Looking, freedigitalphotos.net)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!