Jump to content

Pszichológus dilemmák -Választás, panaszlehetőség

2015. 06. 10. 20:30

Akár egy kis bosszúságot is megspórolhatsz a pénz mellett, ha csak akkor teszed le a voksod egy szakember mellett, miután követted tanácsainkat! Ha gond van, akkor is fontos tudnod, mi a teendő. Nézzük!

Mielőtt kiválasztanád a pszichológusod, ellenőrizd le, hogy regisztrálva van-e valamilyen hivatalos szervezetnél, egyesületnél!

Bár konkrét pszichológusregiszter, szakmai kamara nincs, ahol nézelődhetnél, de ezeken az oldalakon csak (szak)pszichológusi diplomával rendelkezők vannak fenn: pszichoerdek.hu, Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete (MPÉE), pszichologuskereso.hu.

Ez a teendő, ha panaszod van

Rossz hírünk van, jogorvoslatra, panasztételre nincs sok lehetőséged, ami viszont van, azt meg kell ragadni.

Akkor tudsz ezzel élni, ha a pszichológusod tagja a Magyar Pszichológiai Társaságnak (MPT). Viszont a pszichológusok szakmai tevékenységi folytatásának nem feltétele a tagság, így lehet, hogy nem lesz rá módod.

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ NEM foglalkozik pszichiátriai/pszichológiai esetekkel.

Gyanús, hogy valóban pszichológus a pszichológusod? Rántsd le a leplet a kóklerekről! Jelentkezz a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületénél!

(Forrás:pszichoerdek.hu, Fotó:freedigitalphotos.net /Woman_In_Therapy_by_Ambro)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!