Jump to content

Időparadoxon (ajánló)

2015. 06. 13. 16:49

Hasznosítsd újra a tegnapot, élvezd a mát, és légy úrrá a holnapon!

A híres-hírhedt stanfordi börtönkísérletek atyja, Philip Zimbardo szociálpszichológus kollégájával, John Boyddal több évtizedes kutatásaik során arra a következtetésre jutottak, hogy az idõhöz való viszonyunk - anélkül hogy tudnánk róla - döntõen befolyásolja a magánéletünket, munkánkat, karrierünket, viselkedésünket és kapcsolatainkat.

Érdemes mielõbb végiggondolnunk, mennyire vagyunk az élvezeteket hajszoló, kockázatvállaló jelenhedonisták; az élet sorszerûségét elfogadó jelenfatalisták; a régi szép idõket boldogan idézõ múltpozitívak; a kudarcokról és elszalasztott lehetõségekrõl panaszkodó múltnegatívak; célokmegvalósításáért küzdõ jövõorientáltak vagy a spirituális életet hirdetõ transzcendentalisták. Ha tisztázzuk az idõhöz való viszonyunkat,
könnyebben kezelhetjük mindennapi problémáinkat, konfliktusainkat és sikeresen elkerülhetjük a hibás döntéseket.

A szerzõk ezért olyan - ma már világszerte sikerrel alkalmazott - módszert dolgoztak ki, amellyel mindannyian könnyedén megállapíthatjuk saját idõperspektíváinkat. Sõt rengeteg példával és gyakorlattal szolgálnak, amelyek alapján felépíthetjük az általuk javasolt ideális idõprofilt, amellyel kiegyensúlyozottabb és teljesebb életet élhetünk.

Formátum: 145*210
Megjelenés: 2012
Terjedelem: 484 oldal

(Forrás:hvgkonyvek.hu, Fotó:hvgkonyvek.hu, www.arquitectoria.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!