Jump to content

Van úgy, hogy minden összeomlik.

2015. 12. 28. 20:30

Van úgy, hogy minden összeomlik. A vár, amelyet addig biztosnak hittünk, millió darabra hullik szét, és mi ott állunk a romokon a kilátástalanság, elveszettség és magány érzésének fojtogató ürességében. Hályogos szemmel nézzük, ami az életünkből maradt, tálcán kínáljuk magunkat a kétségbeesésnek.

Márpedig meg kell tanulnunk, hogy néha nem úgy fordul minden, ahogy akarjuk, és ha ez történik, erősnek kell lennünk, hogy elviseljük.
A kétségbeesést a bizonytalanság szüli, ha ezen úrrá leszünk, el tudunk kezdeni építkezni. S éppen ez a lényeg az építkezés.

Mert a sors valóban érdekes. Van úgy, hogy összeomlik minden, és mégis rájövünk, hogy tulajdonképpen a legjobb dolog történt velünk. Mert a régi helyére építhetünk valami újat, valami mást, ami – tanulva a korábbi hibákból- biztosabb lábakon áll majd.

Az életben a nagy traumák során mindig keresztúthoz érkezünk. Csupán tőlünk függ, hogy mit választunk: jobb emberré válhatunk, és elfogadhatjuk, hogy az összeomlás lehetőség is, és azt, hogy tulajdonképpen mindennek oka volt, és úgy volt jó, ahogyan az megtörtént…

(Forrás: Szalai Vivien, Fotó:theconsciousprocess.wordpress.com)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!