Jump to content

Önbizalom növelési tippek

2016. 05. 11. 12:26

Denis Waitley, az író és előadó úgy tanítja, hogy hat viselkedési mód van, amely javítja az önbecsülést és növeli a motivációs szintet. Olvasd el a listát és tedd szokásoddá az alábbi lehetőségeket:

1. Mindig úgy üdvözöld a többieket, hogy közben mosolyogsz és a szemükbe nézel. Ez a két apróság az önbecsülésből fakadó magabiztosság fontos jeleit sugározza a külvilágnak.

2. Fogadd megbecsüléssel az apró bókokat és szívességeket, fejezd ki az érzéseidet, ne intézd el mindezt egy karlegyintéssel. A magas önbecsülésű emberek azok, akik boldog természetességgel tudnak KAPNI és ELFOGADNI.

3. A beszélgetéseidben ne ÉRDEKES légy, hanem ÉRDEKLŐDŐ. Akik azzal vannak elfoglalva, hogy megköveteljék mások figyelmét és önmaguk hírnevét építgessék egy dialógusban, azok azt a hitet árasztják magukból, hogy a saját elképzeléseik szerint ők nem elég érdekesek.

4. Ne a problémáidat tedd a megnyilvánulásaid központi témájává, inkább arról beszélj, merre tartasz és mi a célod. Válj mentessé a panaszkodástól - ez egymagában újjáépítheti az életedet.

5. A nehéz időkre és a negatív percekre valami produktív cselekvéssel reagálj, magyarán az önsajnálat helyett rúgd be a motorodat és lendülj akcióba!

6. Kezdj el a hibáidra és a kudarcaidra tanulási lehetőségként tekinteni. Te magad sosem vagy KUDARC - legfeljebb az, amit éppen tettél.

(Forrás: Forrás: Denis Waitley, Fotó:pixabay.com.)