Jump to content

7 lépés, hogy egyensúlyban legyél Önmagaddal

2018. 03. 01. 11:15

Vannak olyan típusú emberek, akik könnyedén elfogadják önmagukat úgy, ahogy vannak, minden belső és külső tulajdonságukkal egyaránt. Másoknak ez komoly problémát jelent, hiszen vagy a külsejükkel elégedetlenek, vagy  nem érzik azt, hogy testük-lelkük- megjelenésük összhangban, harmóniában lenne egymással. Mit tehetünk annak érdekében, hogy megtaláljuk a harmóniánkat?

Nyisd meg az elméd!

Olvass, figyelj, tudj meg többet önmagadról, környezetedről, a világról. Légy nyitott az újdonságokra! Légy fogékony új tervek és célok megtalálására és megvalósítására. Éld meg az életed!

Bocsáss meg magadnak!

Bizonyára mindenkinek vannak olyan cselekedetei, gondolatai, amit mára már megbánt, vagy másképp csinált/gondolt volna. Engedd el a régi sérelmeidet! Ne rágódj a múltadon, ne keress rá görcsösen magyarázatot, hogy akkor éppen miért így cselekedtél. Mert akkor azt vélted helyesnek. Bizonyára lesz még olyan a jövőben, mikor nem biztos, hogy a legmegfelelőbben cselekszel, de mint mindenből, ebből is remekül lehet tanulni. Egy biztos, az időt megállítani, visszatekerni nem tudjuk, éppen ezért fontos, hogy a mostban éljünk! Koncentrálj a jóra, a jövőre, a lehetőségeidre. A hibáidat pedig könyveld el tanulópénznek, egy jó leckének, mely arra ösztönöz, hogy legközelebb megfontoltabb, bölcsebb légy.

Változtass az életmódodon!

Ha úgy érzed, testi-lelki változásra vágynál kezdj el sportolni, keress valami új hobbit, étkezz egészségesebben, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Azonban ne vond meg magadtól azokat a dolgokat melyeket szeretsz. Legyen szó finom falatokról, vagy egy szelet süteményről. Ne „trendiségből” akarj egészségtudatos lenni, vagy éppen azért mert mások azok. A saját jó érzésedért, testi-lelki egyensúlyodért, és egészségedért változtass.

Élj úgy, ahogy te szeretnél! Utazz, kirándulj, kapcsolódj ki. Csinálj minél több olyan dolgot, melyek pozitív energiákkal töltenek fel, boldogságot és örömet okoznak számodra.

Kényeztesd magad!

Lepd meg magad valamivel, amit már régóta szeretnél. Esetleg látogass el egy olyan programra, melyre már régóta vágysz. Gyűjts élményeket! Ezekből később is „táplálkozhatsz”, hiszen ha rájuk gondolsz, garantáltan jobban fogod magad érezni. Tarts gyakrabban csajos napokat, amikor is csak az számít, amit Te szeretnél.

Légy olyan, amilyen szeretnél…

Ha elfogadod önmagad, ha jól érzed magad a bőrödben, a környezeted is másképp fog hozzád állni. Amennyiben sikerül harmóniába kerülnöd önmagaddal, meglásd mások is nyitni fognak feléd. Egészen másként fognak hozzád viszonyulni. Ugyanis, ha boldog és elégedett vagy, akkor a pozitív rezgéseidnek köszönhetően, hozzád hasonló boldog és elégedett emberek fognak körül venni.

Relaxálj, meditál, töltődj fel!

Egy fárasztó nap után vonulj el legalább 15-20 percre, zárd ki a külvilágot, és csak magadra, a belső harmóniádra, a nyugalomra koncentrálj. Zárd ki a stresszt, a szorongató érzéseket. Töltsd fel magad pozitív energiával. Kiváló módszer erre a meditáció, a jóga vagy éppen egy kád habfürdő, némi illóolajjal és gyertyával kiegészítve. Fontos, hogy mindig szánjunk időt önmagunkra, különben az állandó rohanás, a mindennapos stressz előbb-utóbb teljesen felemészt minket.

Programozd át a gondolkodásmódod!

Tűzz ki célokat, új terveket! Kezd el őket megvalósítani. Ne keress kifogásokat és ne halogasd a dolgaid. Kis lépésekben haladj, ne akard egyből megváltani a világot. A sikerért meg kell dolgozni, kevés embernek van akkora szerencséje, hogy az ölébe hullik. Ha lassan, megfontoltan, de mégis céltudatosan haladsz, meglásd nem marad el a várva várt öröm és boldogság. Ne félj a jövődtől! Légy optimista, bátor és merész! Egy életed van, fontos, hogy éld meg, úgy hogy boldog, vidám, elégedett legyél, és mindig maradj harmóniában önmagaddal!

(Forrás: lelkielet.co.hu l Kép: pixabay.com)