Jump to content

Magamtól magamnak szeretettel

2018. 08. 27. 19:00

Még, ha minden rendben van az életünkben, akkor is közbeavatkozhatnak olyan tényezők, amelyek belerondítanak boldogságunkba. Aztán persze ott vannak azok az időszakok, amelyek komoly próbák elé állítanak. Mindig kell valami, ami kizökkenthet magad alól.

Sokszor olyan kevés kell ahhoz, hogy kicsit komfortosabban, vidámabbnak érezzük magunkat. Elég lehet egy jó szó, egy kedves gesztus másoktól, de az legalább olyan örömmel tölthet el, ha mi okozunk másoknak kellemes pillanatot.

Gondolkodj előre. Még akkor is, ha most sínen van életed. Ha szereted a kreativitást, az alkotást, és gondoskodni szeretnél magad számára a jövőre nézve is a jó kedvről, kellemes pillanatokról, akkor ülj neki és gyárts szerencsecetliket.

Amikor túl jó az életed, akkor gyanússá is válhat. Szinte már várod, hogy valami rossz következzen. Az nem lehet, hogy minden ilyen flottul menjen?! Nos, húzz szerencsecetlit. Talán éppen az a néhány sor fog egy kicsit más megvilágítást adni életednek.

Nem lehetünk mindig csúcson, mint ahogy nem lehetünk mindig magunk alatt sem. Vannak az átlagos, felejthető napok, amikor semmi különösebb nem történik. Már-már unalmasnak is mondható, és ebből az egyhangúságból kiszakíthat, ha megint húzol a szerencsecetlik közül.

És aztán ott vannak azok a napok, amelyeket legszívesebben kihagynánk az életünkből. A rossz napok is sok tapasztalattal láthatnak el, azonban megélni nem egyszerű azokat. Ezekben az időkben is jó szolgálatot tehetnek a szerencsecetlik.

A szerencsecetlik elkészítése az a kreatív rész, amely jó elfoglaltságot és ötletelést is jelenthet számodra. Vágj ki egy halom (ötletmennyiségtől függ, hány darab cetlit készítesz) egyforma méretű papírt, amelyre meg tudod majd fogalmazni gondolataidat. Olyan ez, mint a szerencsesütiben található apró papírlapon található motiváló gondolatok, de nevezheted akár kihívásnak is, hiszen nemcsak nagyoktól származó idézetekkel erősítheted önmagadat, hanem cselekvéseket is megfogalmazhatsz. Olyanra gondolok, minthogy mosolyogj rá ismeretlen emberekre, vagy lepd meg a kollégádat, barátodat egy szelet csokival, készíts magadról egy kedves és mosolygós fényképet (még akkor is, ha aznap kimondottan rossz a napod), öltözz fel aznap nagyon csinosan. Még lehetne sorolni, de szárnyaljon a fantáziád. Írd fel ezeket a cetlikre, hajtogasd össze és tedd bele egy gyűjtődobozba, ahonnan majd húzhatsz. Akár kategorizálhatod is a cetliket, vagyis osztályozod a kihívás~/szerencsecetliket annak megfelelően, hogy jó, rossz, vagy átlagos a napod. Alkalomadtán, amikor kicsit megrekedve érzed az életed, vagy túl jónak, túl rossznak, akkor húzz a cetlik közül egyet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: flickr.com, miracleround.blogspot.com)