Jump to content

Miért gyűlölködnek annyit a nők?

2018. 09. 30. 19:00

Ha több ember van összezárva nap mint nap a munkahelyén, akkor óhatatlan, hogy ne alakuljanak ki nézeteltérések, félreértések, szimpátia, unszimpátia, intrika. Nem tipikusan női viselkedés ez, hanem tipikusan emberi.

Mégis az az általános megfigyelés, hogy ha több nőnek kell egy helyen lennie, ott előbb vagy utóbb biztosan felüti a fejét az egymás kritizálása, a másik háta mögötti sugdolózás. Ha több férfi dolgozik együtt, csapatként tudnak együttműködni. A vegyes összetételben dolgozó munkatársak közül szinte biztos, hogy az egyik nő megpróbálja a másik nő társát  igyekszik negatív színben feltüntetni. Miért van ez?

Ha nő vagy és női munkatársak között dolgozol minden nap, akkor szinte elkerülhetetlenek ezek a problémák. Ha férfiként dolgozol olyan munkahelyen, ahol a nők vannak többségben, akkor nem biztos, hogy érted mi zajlik körülötted. Azaz nem is érdekel. Amolyan női dolognak tudod ezt be. Az azonban biztos, hogy a lányok/nők cseppet sem angyalok, és ha elkezdik egymást piszkálni, akkor nagy rombolást tudnak végezni.

Egy amerikai sikeres üzletasszony úgy vélekedik erről, hogy a nő akkor igazán sikeres, és akkor érzi magát annak, ha nincs vetélytársa a munka frontján. Ha mégis van, és az a személy egy nő, abból szinte biztosan csatározás lesz.

A nők közötti ellentét általában az azonos korosztályon belül éleződik ki. A nagyjából egyidős hölgyek szinte azonnal kritikus pillantásokat vetnek egymásra. Ha nem is mondják egymás szemébe, hogy mit gondolnak, de biztosan találnak ahhoz partnert, hogy negatív kritikával illessék azt, akit vetélytársukként mérnek fel.

A férfiak "vadászata" során körbeszaglásszák a terepet és felderítik, hogy ki lehet alkalmas arra, hogy közelebbi kapcsolatot teremtsen vele. Ez korábban éppen olyan termékenységi rítus volt az embereknél, mint az állatvilágban. A férfiak tehát még ma is vadásznak, de a nők döntik el, hogy engednek-e a csábításnak vagy sem. Vagyis a nők határoznak, döntenek. A nőknek kell mérlegelniük, hogy kit engednek magukhoz közel, kivel vállalnak gyereket, hiszen a gyengébb nem az, aki világra hozza és fel is neveli az utódot. Az a nő érvényesül a világban, aki leginkább megtestesíti a "tökéletes nő" ideálját. Tökéletes, mint nő, mint leendő anya, mint munkavállaló. Ezért a nőért képesek a férfiak összeveszni, ha kell, akkor küzdeni is.

A hölgyek versenyszelleme amúgy sem kicsi, de ha egy korban hasonló másik nő tűnik fel a színen, akiben még a szépségben is vetélytársat lát, biztosan beindul a versengés. Sok függ a másik, a riválisnak tekintett nő hozzáállásától, de sokszor olyanok is a célpontok lehetnek, akik csendben tűrnek. Pontosan azért, hogy még inkább érvényesíteni tudják a fölényüket a vezető személyiségek.

Az, hogy a nők sokkal többször kerülhetnek összetűzésbe egymással azért is lehetséges, mert eluralkodik az önzőség bennük. Mindenki a saját céljára figyel, csak azt tartja fontosnak, ezért tesznek is. Ha nem tettekkel, akkor szavakkal, vagyis igyekeznek maguk mellé állítani embereket. Az önzőség mellett társ lehet a hiúság. A hiú nők nem viselik el, ha körülöttük más körülrajongott személy is feltűnik. Főleg, ha valamit el szeretnének érni, és ehhez nem feltétlenül csak a munkamoráljukat akarják felhasználni.

A férfiak azért tudnak jobban együtt dolgozni és egy csapatot alkotni, mert már a régmúltban is egymásra voltak utalva a vadászatok során. Az evolúciós múlt pedig a jelenben is működik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)