Jump to content

Mit tanulhatunk egyedülállóságból?

2018. 11. 29. 17:00

Az egyedüllétet, a pár nélküli életet lehet átmenetnek, ideiglenesnek tekinteni, amely nem büntetés a sorstól, ha nem úgy kezeljük. Ezt a hozzáállásunk is befolyásolja.

Aki az egyedüllétet tudatosan választja, az nem véletlenül döntött úgy. Egy szakítás, egy rossz kapcsolatból való kilépés után időre van szükség, mire újra megtalálja magát, esetleg kipiheni azt a stresszt és fáradalmat, ami egy nem jó kapcsolatban létezhet. Ha rosszat kell megélni egy kapcsolatban, és szakításra kerül a sor, szinte megváltást jelenthet a szingliség. Talán ilyenkor érzi magát úgy az ember, hogy végre szabad, és azt tehet, amit csak szeretne, mindezt úgy, hogy senki sem szól rá. Az egyedüllétnek egyik nagy előnye tagadhatatlanul ez, hiszen az életünk a mindenfelé megfelelésről szól. Nem jó, ha még a magánéletben is ezt kell tenni. Egy jól működő kapcsolatban is kompromisszumok és alkalmazkodások sorát teszik meg a párok, de az nem esik nehezükre, nem érezik nehézségnek, mert nagy a szerelem, jól működik a közös élet. A szingliségben azonban csak magunkhoz kell igazodni, és ez igazán felemelő érzés tud lenni. De vajon meddig?

Az ünnepek közeledtével egyre nagyobb szerepet kap az embertársainkra, szeretteinkre való odafigyelés. Ilyenkor az egyedülállók szívébe is beköltözhet a vágy egy igazi társ iránt. Az egyedülállók is eljuthatnak abba a fázisba, hogy egyre inkább szeretnének valakihez tartozni, szeretni és szeretve lenni. A randizások, a párkeresés nem mindig egyszerű. Bízhatják magunkat a sorsra, és segíthetnek is egy kicsit, mondjuk úgy, hogy társaságba járnak el, vagy regisztrálnak valamilyen társkereső felületen. Ám, amíg a szinglik életét éli, addig se keseredjen el, hanem az élet tanításaként tekintsen arra. Az egyedüllét van, akinél tartósan jelen van, ezért nem élhet minden nap annak gyászában, hogy nem talált rá a szerelem. Az egyedülállók egyik nagy feladata az, hogy elfogadják a helyzetüket, és így is képesek legyenek a boldog életre. Társsal is lehet álszent, boldogtalan életet élni, és az egyedüllétre is igaz az, hogy úgy is lehet igazán boldog. Itt az ideje új dolgok kipróbálására, új emberek megismerésére.

Az egyedüllét arra is lehetőséget ad, hogy egymaga maradjon magával. Arra gondolunk, hogy saját gondolatát, vágyait jobban meg tudja élni akkor, amikor egyedül van. Az egyedüllét megtanít türelmesen várakozni, vágyakozni, terveket szövögetni, álmodozni. Az álomvilág helyett persze jobb, ha megvalósítható célokat tűz ki maga elé, és azt igyekszik megvalósítani.

Az egyedülállók újból felfedezhetik a barátokkal való közös programokat és élményeket. Talán éppen egy párkapcsolat miatt hanyagolhatta el a barátokat, és most az élet mintha helyére szeretne pofozni, hogy rájöjjön, melyek az igaz kapcsolatok.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egyedülállók nem mindegyike magányos. Kimondottan céltudatos, életigenlő, kiegyensúlyozott személlyé válhat az, aki megérti az élet ilyenfajta tanítását. Elfogadja, hogy jelenleg egyedül van, de nem lesz ez mindig így, ha nyitott marad a világra és beenged az életébe embereket. Ismerkedik, de nem akárkit enged magához igazán közel. Ehhez pedig idő kell, olykor több idő.

Talán már egy ideje szingli vagy, és nem találod a párod? Amíg így van ez, addig is rá kell jönni arra, hogy az élet nemcsak kapcsolatban működik.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)