Jump to content

Szerelem és tavasz összefüggése

2019. 03. 30. 19:00

Érezhetően kitavaszodott. A reggelek ugyan még hűvösek, de a természet kinyílása, a tavaszi színek, illatok, a napfény éltető sugarai nemcsak a természetben hozta meg a változást, hanem talán még az emberi szívekben is.

Talán mindenkiben elkezdett már mocorogni annak az örömnek az érzése, amelyet a napfény, a zöldellő, virágba borult növények látványa és illata, a trillázó madarak hangja ad. A már-már hangulattalanak tűnő téli napok után epekedve vágytunk a színekre, a melegebb időre, a nap simogató fényére. Mintha minden szebbé és jobbá válna, pedig csak a természet ciklikus változása zajlik épp. Éppen az orrunk előtt, és ettől még a szívünk is repes. Emelkedettebb hangulatba kerülhetünk, és szerelmessé leszünk.

 

A szerelem bármikor kialakulhat két ember között. Nincs rá szabály, hogy kiben mikor pattan a szikra, de kétségtelenül romantikus állapotba kerülhetünk tavasszal. A meglévő kapcsolatunkba is belevihetünk jóval több érzelmet tavasszal. Talán a természet kivirágzása indítja ezt be bennünk, vagy a hormonok?

A tavasztól azt várjuk, hogy újra energiával töltsön fel, hiszen a tél felemésztette minden tartalékunkat. Nemcsak az energiából fogytunk ki, de a vitaminokból is lehet. Ma már készítményekkel könnyű a vitaminokat pótolni, de az energiánkat a naptól reméljük, mert télen túl sokat kaptunk a sötétből és a hidegből. A téli időszak a bekuckózásra hajlamosít bennünket, de ahogy zöldell a természet, úgy vágyunk ki a növények, állatok közé, hogy minél több napfény érhessen. Ekkor indul be a melatonin termelődése a szervezetünkben, amely az alvásunk minőségére is hatással lehet.

Ennek ellenére létező állapot a tavaszi fáradtság, amely ugyan nem betegség, és megelőzni is lehet egy kis odafigyeléssel. A szervezetünk még a téli üzemmódban lehet, ezért át kell ütemezni a tavaszhoz. Az átállás okozhat gondot.

A tél hosszú, napfénytől és melegtől mentes napjai sokakban hagyott nyomott. A kedélyállapotra valóban rányomhatja a bélyegét és egyeseknél még depresszió, vagy legalábbis depresszív gondolatok üthetik fel a fejüket. A tavasz azonban a melatonin termeléssel visszaadhatja az életkedvet és a depressziósok is kilábalhatnak állapotukból. A tavasz azonban egyes depressziós személyeknek ahhoz ad erőt, hogy öngyilkosságot kíséreljenek meg. Bármilyen meglepő, de a tavaszi időszakban a legtöbb az elkövetett öngyilkosság.

Akit nem kapott el a depresszió, a tavaszi fáradtságtól is mentes, azt lehet a boldogság és/vagy a szerelem mámora kaphatja el. A tavasz a jó időnek a kezdetét jelenti és egyben sokan tekintünk arra úgy, hogy talán egy új élet, egy új kapcsolat kezdetével is kecsegtet, vagy a meglévőt teszi sokkal érzékenyebbé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)