Jump to content

Minden kapcsolatban ott a lehetőség

2019. 04. 26. 19:00

Aki hisz abban, hogy minden okkal történik, az valószínűleg abban is ugyanúgy hisz, hogy az emberekkel való találkozásoknak is oka van. Tanítanak valamit.

Számos emberrel találkozhatunk egy nap akár a munkába járás során is, és egyesek hivatása is emberekkel kapcsolatos, de most inkább azokra a személyekre gondolunk, akikkel érzelmi kapcsolatba kerülünk. Ezt nemcsak a szeretet és a szerelem testesítheti meg, hanem a gyűlölet, az utálat, az ellenszenv is. Olykor olyan emberekkel kerülhetünk kapcsolatba, akiknek a jelenléte számunkra zavaró. Van valami megfoghatatlan és elmondhatatlan ellentét köztünk annak ellenére, hogy akár beszéltünk volna néhány szót vagy sem.

Egy-egy találkozásból bármi lehet, ugyanis az teljesen egyedi, hogyan reagálunk más személyek jelenlétére. Az esély megvan arra is, hogy jó kommunikáció alakuljon ki és a végeredmény egy normális hangvételű társas interakció legyen. Más személlyel azonban nem találjuk meg a hangot, alig várjuk, hogy végre véget vethessünk a kapcsolatnak. Minden kapcsolatban tehát benne rejlik a lehetőség, és azon a két emberen múlik, hogy mivé válik.

A bolti vásárló és az eladó közötti kapcsolat minősége is attól függ, hogy mennyire kedves a dolgozó, és hogyan viselkedik a vásárló. Az eladótól érkező kedves mosoly, a segítőkészség valószínűleg sokkal jobb érzést kelt minden vásárlóban. Ehhez azonban az is szükséges, hogy a vásárló se legyen kötekedő, akadékoskodó.

Saját életünkben is igaz ez. A más emberekkel való kapcsolataink lehetőségek, és tőlünk is függ, hogy mit kezdünk azzal. Ha kedvességgel fordulunk akár egy idegen személy felé, akkor esélyünk van a viszonzásra. Ha időt és energiát fektetetünk abba, hogy valakivel foglalkozzunk, keressük a társaságát, akkor megvan arra is az esély, hogy viszonzásra leljünk.

A találkozások mindegyikében lehetőség van. Esély arra, hogy más személyektől tanuljunk, mi adjuk át tudásunkat.

Természetesen nem minden emberi kapcsolat azt adja, amit mi remélünk. A nem beteljesült szerelmek, a szakítások, a félresiklott barátságok fájdalmas tanulságai lehetnek mindannyiunk életének, mégis szükség van ezekre, mert lelkünk erősödik, és fejlődésünkre szolgálhat.

A véget ért kapcsotok egy új szerelem kibontakozására adnak lehetőséget. Az is egy lecke, ha egy szerelem véget érésével, az egykori pár tagjai újra egymásra találnak. Van még mit tanulni egymástól. Azért kellett visszatalálniuk egymáshoz, mert még van, amit el kell sajátítani egymástól.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)