Jump to content

Mi áll az igazi utadba?

2019. 05. 03. 19:00

Az élet tele lehet buktatókkal még akkor is, ha látszólag minden feltétel adott és jó. A körülmények, más személyek, bármi befolyásolhatja azt, hogy állunk a saját életünkhöz.

Mi szükséges a boldog és kiegyensúlyozott élethez? A legtöbben a jó párkapcsolat meglétét, az egészséget, a célokat, az optimizmust, na és az anyagiakat tartják. Ha nem is vagyunk anyagiasak, azért azt tudjuk, hogy minden pénzbe kerül, és sokszor jól jön az anyagi támogatottság, de abban is biztosak vagyunk, hogy a pénz nem minden. Mint ahogy nem tudunk mindent megvalósítani pénzzel, úgy annak hiánya sem feltétlenül okozója annak, ha életünkben megrekedünk.

Hányan vannak úgy, hogy nem lenne okuk a panaszra, ennek ellenére mégis úgy érzik, hogy nincsenek jó helyen, megrekedtek, egy helyben topognak. Nem történt talán semmi rossz a környezetükben, az életükben, mégis elégedetlenek.

Az okokat, a válaszokat nem is biztos, hogy a jelenben kell keresni, ugyanis a múlt is nagy hatással lehet ránk. A múltunk természetesen lehet jó, és akkor sokkal simább a jelen is, de ha a múltban traumákat, komoly történéseket kellett megélnünk, azokat hiába igyekszünk feledni, nyomot hagynak szívünkben, lelkünkben és gondolatainkban is. A problémát az okozza, ha az egykor megélt rosszakat ki szeretnénk iktatni magunkból. Ha nem lett az lezárva, lerendezve, akkor csak elnyomjuk magunkban a negatív érzelmeket, és a jelenben, egy egészen más történéssel párhuzamosan is a felszínre kerülhet. A múltban történtekkel szembe nézni azt is jelenti, hogy saját magunkkal is szembe nézünk.

Azt is érezhette már magában mindenki, hogy nem jó helyen van. Ezt érezhettük akkor, ha nem jó baráti társaságra akadtunk, de a párkapcsolatainkban is tapasztalhattuk azt, hogy valami nem stimmel. A munkahelyi légkör is lehet olyan frusztráló, amelyből legszívesebben menekülne az ember. Az univerzum jelez nekünk, amelyeket érzékelünk is, de rajtunk áll az is, hogy abban a helyzetben, kapcsolatban, környezetben benne maradunk-e annak ellenére, hogy rossz, vagy merünk váltani, változtatni.

Szabályrendszerek betartása mellett élünk, azt megszegni, abból kilógni nem szeretünk, mert akkor saját magunkat rekesztjük ki. Legalábbis sokszor így gondoljuk, pedig sokkal jobb lenne, ha sokszor hallgatnánk arra a belső sugallatra, amely akár évtizedek óta igyekszik a véleményünket megváltoztatni, de mi folyton ellenálltunk annak. A szabályokat mások állítottak fel azért, hogy a világ működőképessé válhasson. A szabályok tehát jók és kellenek is, de a határokat sokszor lenne lehetőségünk módosítani, csak nem merjük megtenni. Ha bele sem merünk vágni dolgokba, persze, hogy nem fog történni semmi körülöttünk. Az élethez ugyanis bátorság is szükséges. Az unalmas, egyhangú és állandóan elégedetlen élethez elegendő az is, ha hagyjuk, hogy más irányításával éljük az életünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)