Jump to content

Legyen könnyű velünk az élet

2019. 05. 07. 19:00

Ha netán azon vesszük észre magunkat, hogy mások viselkedése idegesít, akkor nemcsak el kell fogadnunk, hogy nem vagyunk egyformák, hanem arra is van lehetőség, hogy oldjuk magunkban a feszültséget, elkerüljük ezeket a személyeket.

Gondolkodtál már azon, hogy vajon téged hogyan ítél meg a környezeted? Segítőkész, barátságos vagy a magánéletedben és bármikor máskor is? Akkor valószínűleg téged mindenki kedvel. Csakhogy nincs tökéletes ember, így hibákkal mindenki rendelkezik.

Kétségtelen azonban, hogy vannak olyan személyek, akikkel az élet nehezebb. Talán nem is tudják magunkról, hogy elég kiállhatatlan dolgaik vannak. Az ilyen megnyilvánulás a munkahelyen is kiütközhet, de talán sokkal inkább önmagát adja az ember saját otthonában, társa mellett.

Mindenki tudhat a környezetében olyan személyt mondani, akivel nem igazán jön ki, és ilyenkor elgondolkodunk azon, milyen jó, hogy nem nekünk kell vele élnünk.

Milyen társra és párkapcsolatra nem vágyik az ember. Nos, leginkább olyanra nem, ahol a felelősségvállalás egyoldalú. Felnőtt életünkben mindenért felelősséget kell vállalnunk, és ennek a párkapcsolatban is így kell működnie, máskülönben az egyik fél cipeli a vállán a terheket, a másik pedig az "áldozat", ha bármi rossz is történik.

Semmiképp sem szeretnénk olyan kapcsolatot, ahol minden egyoldalú, és mindig csak az egyik fél akarata érvényesül. Az életben nem csak jó dolgok történnek, bár kétségtelen, hogy abban osztozni sokkal jobb és könnyebb, mint a rosszban. Ettől függetlenül a rossz bármikor lecsaphat ránk, és nemcsak alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez, hanem együtt kell megtalálni az arra való gyógyírt is.

A kapcsolatokon belül is élnek bizonyos szabályok, ám arra úgy kell tekinteni, hogy mindenkire érvényes. Mégis vannak olyanok, akik magukra nézve nem tartják kötelezőnek, míg társuktól elvárják, hogy a szabályoknak megfelelően cselekedjenek.

Senki sem szeretne olyan kapcsolatot, amikor a párunk nem fogadja el azt, ha másra is figyelünk. Még a rózsaszín köd idején is szükséges meghagyni annak lehetőségét, hogy a családtagokra és a barátokra is jusson idő. Ha minden olyan pillanatból balhét csikar ki valaki csak azért, mert épp nemet mondtak neki, esetleg nem csak rá irányult társa figyelme, akkor megrövidítheti a kapcsolatát, esetleg megronthatja azt.

Nehéz olyan valakivel együtt dolgozni, aki esetében mindig vigyázni kell a szavakkal, mert megsértődik. Vajon az ilyen személy is mindig vigyáz a szavára, hogy másokat meg ne bántson? Közel sem biztos.

Egyszóval vannak nehéz természetű emberek, de gondolj csak bele, hogy nem tartozol-e te is közéjük? Az önismeret indíttatást adhat ahhoz, hogy szembeszálljunk saját negatívumainkkal, és kihozzuk magunkból a legjobbat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)