Jump to content

Van napi negyed órád magadra?

2019. 06. 20. 19:00

Reggel kelés, kapkodás, öltözés, reggeli szeánsz, indulás, majd belevetjük magunkat a munkába. A napunk nagy részét munkahelyünkön letudva újból a családdal lehetünk, de még időt kell szentelni az otthoni teendőkre is.

Úgy tűnik, hogy ennek a forgatagában vagyunk kénytelenek élni. A véget nem érő mókuskerék mindenki életére jellemző lehet, hiszen a mindennapok nem lehetnek tele kalandokkal, izgalmakkal és csakis jó történésekkel. Azt színesíteni, megkeseríteni tudják tragédiák, balszerencsés helyzetek.

Az a művészet, hogy ebben a rendszerben megtaláljuk az egyensúlyt, és az esetlegesen keletkező zavart a mihamarabb megszüntessük.

Ezért van szükség utazásra, pihenésre, jó hobbira, barátokra, családra, hogy a bennünk felgyülemlett feszültségtől hatékonyan megszabadulhassunk. Jól ismert, hogy a folyamatosan érő stressz akár fizikailag is megmutatkozhat betegségek formájában. Mivel a stressz óhatatlanul jelen van mindenki életében, így annak elengedése a kulcskérdés.

Te mihez fogsz, ha érzed magadban azt a feszültséget, amely szinte kihajt a világból? Aki ügyesen tudja kezelni a stresszt, az beleveti magát a hobbijába, a sportba. Mások a természet, állatok közelségében érzi azt a megnyugtató erőt, amelyre szüksége van. Milyen igazuk van azoknak, akik az ősi erőhöz, a természet erejéhez fordulnak.

A természet adott annak ellenére is, hogy az emberi tevékenység jócskán beleavatkozik annak természetes közegébe. Ennek ellenére, a megcsonkított természet is képes adni az embernek, ha felismerjük pozitív hatásait.

Emlékszem, gyermekkoromban és felnőttként is bármi gondom volt, édesanyámhoz fordultam segítségért. A segítséget általában egy kiadós séta mellett megejtett beszélgetés jelentett. Semmi nem történt, mégis megtörtént minden, aminek kellett. Magamban rendeződtek a gondolatok, megszabadultam a feszültségtől. Sokáig ezt csak édesanyám személyiségére és segítségére fogtam, később rájöttem, hogy a segítség egyik felét valóban ő jelentette, a másikat a természet.

Kutatók is rájöttek arra, hogy a természet közelsége mennyire pozitívan hat minden korú és nemű emberre. A kisbabák a jó levegőn jobbat tudnak pihenni, az idősek néhány perces sétával is javíthatnak egészségügyi állapotukon, de az aktív ülő vagy fizikai dolgozók számára is lelki és fizikai frissülést is adhat a természet.

Mindegy, hogy leülünk egy padra a parkban, vagy sétálunk ott, és mindegy, hogy erdőben kirándulunk, vagy felkeresünk természetes vizet, esetleg a saját kertünkben tevékenykedünk, már néhány perc azt jelenti, hogy mind fizikálisan, mind pedig mentálisan elégedettebbnek érezhetjük magunkat. Ha naponta, vagy ahányszor csak lehetséges, élvezzük a természetet legalább negyed órán keresztül, már tettünk magunkért, gyermekeinkért.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)