Jump to content

Ha a magány tudatosul és gyötör

2019. 06. 26. 19:00

Itt a nyár, a nyaralások, kirándulások, szabadtéri programok, fesztiválok időszaka, és te bele vagy keseredve magányodba?

Olykor magunkra maradunk, és ebben az egyedüllétben sokat tanulhatunk magunktól, magunkról, más személyektől, amely tudást mind beépíthetjük jelenlegi életünkbe. Ha így teszünk, és ha előnyös információkkal, tudással építjük magunkat az életünk biztosan jobbá válik.

Az egyedüllét tehát nem mindig rossz és egyáltalán nem azonos a magánnyal. A magányos személyek nem vágyják az egyedüllétnek ezt a felőrlő módját. Az egyedüllétet ugyanis lehet élvezni, olykor magunk választjuk ezt az állapotot, de magányosnak lenni azt jelenti, hogy nemcsak másnak érzi magát az ember, hanem el is szigetelődik embertársaitól. Így azonban egyre távolabb kerül attól, hogy olyan életet élhessen, amelyet amúgy nagyon szeretne.

Van, aki saját életében felismeri a magány negatív hatásait, másokat a környezete világosít fel arról, hogy egyre furcsábban viselkedik. A magány negatív hatásának felismerése az első és legfontosabb tényező, mert ha ez megvan, akkor már tenni is lehet az ellen.

Találni szükséges valamit, ami kirángat az apátiából, abból a mélyből, amelyet a sors ásott nekünk, de talán saját magunk is mélyítettünk azon a gödrön. Kimászni is magunk tudunk. Ebben pedig a sport segíthet. Aki felismeri magán, hogy a magánya már mélyre nyomta, de érzi, ez így nagyon nem helyes, talán a mozgás öröme kimozdíthatja ebből a helyzetéből. A mozgást sokan amúgy is azért iktatják be az életükbe, mert életmódot változtatnak. Ez pedig nemcsak az étrendben mutatkozhat meg, hanem a hozzáállásban is. A szabadban történő mozgás olyan pluszt ad az ember számára, hogy mind fizikailag, mind szellemileg jobban érezheti magát magányos és nem magányos egyaránt.

Ugyan kevesebb mozgást igényel a meditáció, de a szellemi elcsendesedés segít abban, hogy elfelejtsük azt, amiben éppen vagyunk. Sőt a lelket karbantartó folyamat. A lélekre és a magányról való figyelemelterelésére nemcsak a meditáció a megfelelő orvosság, hanem a kézműveskedés, a kreatívkodás is. Az internet ebben ma már olyan segítséget jelent ötletadásban, hogy azzal már csak élnünk kell. Kedvünkre válogathatunk a tetszetős kreatív hobbi között.

Ha a magány hátrányait szeretné valaki az életében minimálisra csökkenteni, akkor társaságba kell járnia. A barátok, családtagok jelenléte sokat csitíthat az egyedüllét gyötrő érzésében, de mindig nem lehet a barátokat sem terhelni. Talán olyan önkéntes munkában is megtalálhatja magát valaki, amelyikben embertársainkkal kell foglalkozni. Dupla hasznot jelent valakinek, valakiknek jót tenni, segíteni, és még a saját magányán is enyhíteni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)