Jump to content

Nyiss ki egy kaput, és kinyílhat egy másik is

2019. 07. 03. 19:00

Az életünk változások egymásutánisága, de arra egyáltalán nincs garancia, hogy mindig csak jó történik. Sőt! A változás olykor szükségszerű.

Szeretünk a biztos jóban lenni, de azt is el kell fogadni, hogy minden változik körülöttünk, és ez a saját életünkre is hatással, változással van. A sors felülírhatja terveinket, és van, hogy mi magunk döntünk arról, hogy kilépünk abból, amiben vagyunk.

Elhagyhatnak, elhagyhatunk, eltávozhatnak szeretteink, megváltozhat egészségi állapotunk, vagy a közelünkben élő családtag betegedhet meg, esetleg a munkában történik nagyobb mértékű változás az minden másra kihatással lesz. Az életünkben többször érkezhetünk el olyan elágazáshoz, amely során döntenünk kell következő lépésünkről. Jól tudjuk, hogy ez a lépés döntő lehet a sorsunkra nézve, éppen ezért gondoljuk át azt, hogy mit, hogyan és mikor cselekszünk.

A változás szükséges, mert az úton tartásunkban segíthet. A kalandvágyók keresik az újat, és akár vakmerő tettekre is képesek, de a legtöbben szeretjük átgondolni a cselekedeteinket. Ez nem jelenti azt, hogy nem vágyunk valami változásra, de nem feltétlenül olyanra, amely tövestől tépi ki annak gyökerét, amelyet már évtizedek óta elültettünk. Aki vágyik az új befogadására, saját életében kell elindítani a változást.

A napi rutinjaink keretet adnak a mindennapjainknak és egyben biztonsággal is szolgálnak, hiszen kiszámíthatóvá válik az életünk. De van, hogy ez a biztonság az, ami kiborít. Megunjuk, kalandra vágyunk. A kalandozást elkezdhetjük úgy, hogy a napi rutinba belecsempészünk olyan momentumokat, amelyek eddig nem voltak jellemzők. Mondjuk, meditálj, vagy csak pusztán kezdd úgy a napodat, hogy megfogalmazol és ki is mondasz 5 pozitív mondatot magadról, az életedről. A megszokottól eltérő lehet a reggeli torna beiktatása, de akár kerékpárra is pattanhatsz, vagy tömegközlekedésre váltasz autó helyett.

A változáshoz vezető út a saját magunkban intézett változtatással kezdődik. Az újításhoz azonban nyitottságra is szükség van, ezért jó, ha be tudunk fogadni új dolgokat. A belső változás után a külső változás is kirángathat a megszokottból. Ezt akár a saját külsőnkre is vonatkoztathatjuk, így az új frizura, öltözék megváltoztathat. Ha a külsőnkkel elégedettek vagyunk, magabiztosabban lépünk utcára. A környezetünkben elvégzett változtatások is felszabadíthatnak. A ruhák szelektálása, az otthon átrendezése megváltoztathatja azt, hogyan érezzük magunkat a barlangunkban.

A változtatáshoz biztosan szükség van némi merészségre, hiszen fel kell vállalni új eseményekkel és emberekkel való megismerkedést. Ha reálisan elérhető vágyainkat eddig toltuk magunk előtt és csak vágyálom szintjén lebegett előttünk, akkor ideje azt megközelíteni. Nemcsak beteljesülhet álmunk, de azáltal talán új kapuk nyílnak meg előttünk, és ki tudja, hogy milyen lehetőségek tárulnak még elénk?!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)