Jump to content

Szép dolog másoknak segíteni, de magaddal mikor foglalkozol?

2019. 07. 08. 19:00

Egy kapcsolaton belül megélhetünk jót és rosszat. Az anyagi jólét mellett is felüthetik fejüket olyan gondok, amelyekre nem számít az ember. Vagy le tudjuk küzdeni azokat együtt, vagy szétválnak az útjaink.

Belekerülünk egy kapcsolatba. Rendben van minden az elején. Olyan, amilyennek lennie kell. Az milyen? Szerelem van, az lennie kell, máskülönben mi hajtja a párokat az együtt maradás mellett? Na jó, tudjuk, hogy a jó szex is nagy kapocs lehet, de az csak időlegesen tudja fenntartani az érdeklődést. Azt már tudjuk, hogy vágyunk a nagy láng megtapasztalására, és ezzel párhuzamosan várjuk, hogy a testiség is jól működjön közöttünk.

Megtaláltuk egymást, mesebeli minden és hisszük, hogy életünk végéig kitart ez a lendület, ez a tűz. Magunk körül pedig tapasztalhatjuk, hogyan romlanak meg a házasságok, hogy vesznek a semmibe a kapcsolatok. Azok a szerelmek, amelyek egykor úgy lángoltak, hogy körülöttük szinte minden perzselt. Hová lesz a tűz?

Mégis sokan élnek olyan házasságban, kapcsolatban, amelyben már nem figyelnek egymásra a párok. Egy fedél alatt élnek, felnevelték közös gyermekeiket, uralkodik életükben a megszokás. Elnéznek és elbeszélnek egymás mellett, ahelyett hogy beszélgetnének. Ez azonban nemcsak a szerelemben mutatkozhat meg, mert az egész XXI. századra jellemző ez a hozzáállás.

Nem figyelünk egymásra, hajlamosak vagyunk csak a magunk szekerét tolni. Közöttünk pedig vannak a jóságos szamaritánusok, akik képesek mások terhét is cipelni. Nem azért, mert ez így jó nekik, az azonban bizonyára igaz az ilyen személyekre, hogy nem tudnak nemet mondani, szeretnek másokon segíteni. Szép és nemes cselekedet, de sajnos azt a világot éljük, amikor ezzel a jóindulattal mások minden szívfájdalom nélkül képesek visszaélni.

Folyton azt várják, hogy adjunk számukra, és ha azok közé tartozunk, akik adnak, de nem kapnak, akkor elnyomottá válunk. Ennek felismerése is egy nagy feladat. Ha pedig megtörtént az áttörés, akkor már csak a stratégiát kell kidolgozni arra nézve, hogyan küzdjük ezt le. A mindig és mindenek feletti önfeláldozó segítség nem feltétlenül azt mutatja, hogy milyen jók vagyunk, hiszen időközben megfeledkezhetünk így saját magunkról. Ez azt is mutathatja, hogy önmagunkra kevesebb az igényünk és a figyelmünk, amely nem jó.

Úgy tapasztalod, hogy a környezetedben vannak, akik kihasználják segítőkészségedet. Vesd be a "NEM" szót. Csodákra képes.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)