Jump to content

Ismerd fel a jót!

2019. 08. 15. 19:00

Annyi szépség van körülöttünk, de tény hogy a mai világban ezt nehezebb felfedeznünk, mert elrohanunk mellette, hiszen a legtöbbször sietünk.

Mire észbe kapunk, azt vehetjük észre magunkon, hogy rossz hangulatúak vagyunk, nem tudunk örülni semminek. Már az is nagy felismerés, ha erre rádöbbenünk. Ám az is lehúzhatja a lelkiállapotunkat, ha mások állandó panaszszavát kell hallgatni. Azaz nem kell, mert bátran mondjuk csak nemet. Azért vannak a barátok, hogy megosszák örömüket, bánatukat, de a folyamatos panasz még az optimistákat is meggyengíti. Egyszóval a folyamatos panaszkodást egyáltalán nem kötelességünk meghallgatni. Nemcsak lelkünket és energiánkat szipolyozók vehetnek körbe, hanem jók is.

A jó emberek társaságát többen szeretik, ezért sokkal több a barátjuk is. Természetesen a barátságok mélysége nem mindenkivel egyforma. Ugyanúgy ápolhatnak a jó emberek mélyebb és felületesebb baráti kapcsolatokat, de jó ismérv az, hogy általában mindenkivel jól kijönnek.

A jó emberek nem tökéletesek, mint ahogy senki és semmi nem az. A jó ember kedves és igyekszik a tőle telhetően leghelyesebben cselekedni, de még a nagy igyekezetben is előfordulhat, hogy hibázik, megbánt. A jó emberek ugyanúgy hibázhatnak, de sok emberrel ellentétben azt bevallják, vállalják, és megpróbálják helyrehozni amennyire csak lehet.

Sokfélék lehetünk mi emberek, de nehéz olyan személyen kiigazodni, aki leplezi minden érzelmét. A jó embereknek megesik a szívük minden olyan élőlényen, aki önhibáján kívül bajba kerül. Egy magára hagyott kiscica mellett egy jó ember nem sétál el nyugodt szívvel. Habár a hajléktalan személyek és a kidobott állatok mindegyikén nem tudunk segíteni, de az igazán jó emberek együtt éreznek azokkal, akik arra rászorulnak. Alkalomadtán pedig ténylegesen segítenek a bajba kerülteken.

A jó emberek meghallgatják mások problémáját, sőt talán még használható tanáccsal is el tudják látni azokat, akik hozzájuk fordulnak. Az azonban mindenki egyéni döntése, hogy a hallottakból mit fogad meg. Ők azok, akik nemcsak meghallgatnak más embereket, de nem csak felületesen, hanem meg is jegyeznek abból információkat.

A jó emberek igyekeznek harmóniában élni mindennel és mindenkivel. Akkor érzik jól magukat, ha nem állnak haragban a szomszéddal, jó a munkahelyi kapcsolat. Nehezen viselik el a konfliktust és a haragot, ezért arra törekednek, hogy minden félreértést tisztázzanak, helyrehozzanak. A jó emberek nemcsak az emberekkel, de a környezetükkel is igyekeznek harmóniában élni. Az állatok többségét kedvelik, de a mégsem, akkor sem bántják azokat. Óvják, védik a természetet, mert az a mi egészségünkhöz is hozzájárul.

Sok jó embert ismerhetünk, és vannak kevésbé jók is. Sokkal jobb úgy élni, hogy kedvel a környezetünk, és nem fordítanak nekünk hátat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)