Jump to content

Mutasd a szemed. Ha barna, akkor van hozzád néhány szavunk

2019. 08. 21. 19:00

Az emberek szemeinek színe alapjában véve kék, zöld és barna lehet, de a színárnyalatok, egyes genetikai betegségek tovább cifrázhatják azt, hogy kinek milyen színű a szeme.

A szeneink színét felmenőinktől örököljük. Az albínók és a heterokrómiás személyek szemszíne igencsak különleges, és a zöld, valamint a kék szeműeket is sokkal ritkábbnak tekintjük, mint a barnát.

A barna szemszínűek előfordulási aránya a leggyakoribb a világon, ezért mondhatjuk, hogy a barna szín a legáltalánosabban előforduló. Ez nem jelenti azt, hogy a barna szeműek kevésbé értékesnek mondhatnák magukat.

A barna szemű személyek igenis lehetnek különlegesek, de közülük sokan áhítoznak kék vagy zöld szemekről. A színes kontaktlencsék már elérhetők, így lényegében bármilyen színben pompázhat a szemünk. Ha barna szeműként úgy érzed, hogy kevésbé vagy különleges, mint a többiek, akkor elárulunk rólad néhány olyan dolgot, amelyet talán te sem tudsz magadról.

Álmodozhatsz más színről, de hidd el, hogy nagyon sok olyan plusz van benned, amiért mások kedvelnek.

A barna szeműekre jellemző ugyanis, hogy nagyon barátságosak. A barna tekintet valóban melegséget, barátságosságot áraszthat, ezért az embertársaid is kereshetik a társaságodat. A barna szeműekre jellemző az is, hogy jobban megértik mások érzelmeit, vagyis nagy empátiás készséggel rendelkeznek.

Nem tudjuk mennyire szignifikáns az életedben a tenisz, de jobb, ha tudod, hogy jól teniszezel, ha barna szemű vagy. Sosem próbáltad? Itt az ideje. Sőt igazából barna szeműként úgy általában a labdajátékokban is jobb lehetsz, mert a barna szemnek köszönhetően szervezetedben magasabb a melanin szintje is. A több melanin jobb ingerfeldolgozást eredményezhet.

A barna szeműekkel sokan szeretnek beszélgetni, mert tekintetük nyílt és tiszta, őszinte, de ez nem azt jelenti, hogy neked nincs szükséged szeretetre. Mély érzésű ember vagy, tehát kell neked a szeretet.

A barna szemszín sötétebb, mint a zöld vagy kék, így a barna szemű férfi tekintete sokkal dominánsabb lehet, még a kutatások szerint is így van.

A pupilla sok mindenről árulkodhat (tágul, szűkül), de minél sötétebb a barna szemed, annál nehezebb látni a pupilla változásait, így jobban mehet az érzelmek titkolása.

Ha valaha szüleid szemére vetetted, hogy a szemed nem szép kék vagy zöld, akkor jó, ha tudod, hogy igazából a zöld és a kék szeműek is barnák, csak épp jóval kevesebb a melanin az íriszükben.

Ennek ismeretében talán sokkal inkább elfogadhatod azt, hogy barna szemeket kaptál.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)