Jump to content

Függés a romantikától

2019. 09. 09. 19:00

Ki ne vágyna arra, hogy szeressék, hogy szerethessen? A szerelem vágyott érzelmünk, és főleg akkor érezhető a hiánya, ha nélkülözni kényszerülünk.

Nemcsak nőkre korlátozódik a romantika, de tény, hogy a nők sokkal inkább illúziókba tudják magukat ringatni. Arra azonban mindenki vágyik, hogy a szerelem kellemes és felemelő érzésében megmártózzon. Vágyik rá, nem jó egyedül lenni, és amikor rátalál az érzés, akkor csak ideig-óráig képes élvezni azt, majd véget vet annak.

Mások számára érthetetlen az, hogy aki annyira vágyott a szerelemre, a társra, és végre úgy tűnt, hogy megtalálta, akkor miért szakít?

Az egyik lehetséges válasz az lehet, hogy nem is egy társra vágyik igazán, hanem maga a szerelem érzésére.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen sok ember szenved valamilyen függőségben. Lehet az alkohol, drog, cigaretta, a megvonás kínszenvedéssel jár. A szerelemfüggő az a személy, aki nem vágyik társra, de a szerelemre, a mámorra igen. A függőségének „anyaga” a szerelem. Őket nevezik a romantika függőinek. Ártalmatlannak tűnő, de éppen olyan függőség, mint amelyet a drog, az alkohol okoz.

Az a baj azokkal az emberekkel, akik magába a szerelembe szerelmesek, hogy egyáltalán nem érdekli őket a másik személy kiléte, igazi lénye. Szerelmük tárgyaként kezelik, és egyáltalán nem keresik a közelséget, a meghittséget és az intimitást.

Furcsa érzelmi világ ez, ugyanis vágyna magára az érzésre, de fél a kötődéstől, így inkább kereshetnek maguknak olyan személyt, akikben nem csalódhatnak (mondjuk egy sztár poszterről). Álomszerű világban élnek, és eljátszadoznak gondolataikkal olyannyira, hogy precízen kidolgozott elképzelésük van a szerelemről, a randevúzásról, a kialakuló kapcsolatról, amihez mereven ragaszkodnak. Csakhogy ez a képzeletben működőképes, a valóságban nem. Mert az életet nem tudjuk ennyire pontosan kiszámíthatni, hiszen annyi oldalról érkezhet új inger, információ, amely nagyban befolyásolhatja napjainkat. Ahogy mondani szokták, csak az a biztos, amin már túl vagyunk. Ez egy jó indok a romantikafüggőknek arra, hogy kitáncoljanak egy kapcsolatból, ismerkedésből.

A romantikafüggőség tárgya nemcsak hús-vér ember lehet, hanem ahogy már a fentiekben írtuk, egy elérhetetlen sztár, egy eszme is, amelyért lángolhat.

A romantikától függők jellemzően a jövőről ábrándoznak, mert amint beteljesedik a romantika iránti vágyuk, megszabadulnak a kötődéstől, a kapcsolattól, hogy újraélhessék az élményt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)