Jump to content

A gondolat ereje segíthet

2019. 09. 26. 19:00

Olyan idős vagy, ahánynak érzed magad. Sokan le tudnak akár 10-15 évet tagadni korukból, annyira jól tartják magukat, mások pedig idősebbnek néznek ki, mint valójában.

A betegségek mögött sok esetben lelki sérülések, sérelmek húzódnak. Aki hisz a gondolatok erejében, az megpróbálja talán a betegségét is úgy kezelni, mint a test jelzését. Ezt az intő jelt pedig kezelések nélkül vagy mellé alkalmazott pozitív gondolatokkal egészíti ki a gyógyulás érdekében.

Hihetetlen gyógyulásokról halhattunk már annak ellenére, hogy valaki elutasított mindenféle kezelést azért, mert bízott önmaga erejében, a gondolat gyógyításában.

Nemcsak a fizikai felépülést segítheti a pozitív gondolkodás, hanem a lelki egészséget is. A magunkba vetett hit egy olyan kincs, amellyel sokszor és elég mélyről is felhozhatjuk magunkat. Persze nagyon nehéz a kút legmélyén, a sötét veremben ülve a szépséget meglátni, de mégis kell valami kapaszkodó a nehéz napokban is.

Ahogy az optimista és pozitív gondolatok teremtenek, hatnak életünkre, azaz előmozdíthatják az életünket minden téren, úgy a szomorú, negatív gondolatok is ugyanúgy hatással lehetnek ránk.

Mit is várunk az égiektől, az istenektől és magunktól is, ha nem hiszünk saját magunkban? Ha elég sokat ostorozzuk magunkat negatív jelzőkkel, akkor egy idő után el is hisszük azt, és máshogy sem tudunk magunkra tekinteni. Ugyanez igaz természetesen a pozitív gondolkodásra.

Van az a jó tulajdonsága a pozitív gondolkodásnak, hogy az embert megszépíti és meggyógyítja. Ehhez az szükséges, hogy belülről fakadjon a pozitív gondolat. Mutathatunk kifelé bármit, ha az egy felvett álarc. Az akár gyermekkorból származó sérülések ugyanúgy felszínre kerülhetnek, és gátolhatják a pozitív gondolkodást.

Mégis muszáj meglátni a világ szépségeit még akkor is, ha épp egymást érik a nehézségek. Az apró boldogságok adhatnak kapaszkodót, felüdülést.

Sokfelől és sokféle elvárás uralja az életünket, és még a saját démonjainkkal is meg kell küzdenünk, de ha nem akarjuk elveszíteni önmagunkat és egészségünket, akkor bizony ki kell kapcsolni az elvárásokat.

Ha elfogadjuk és szeretjük önmagunkat, akkor a pozitív gondolkodás is működőképesebb lehet, amely pedig hat a fizikai és lelki egészségünkre is. Visszanyerhetjük önbizalmunkat, élénkebbé, ruganyosabbá válhatunk. Megláthatunk olyan jóságokat az életben, amely mellett azelőtt elmentünk, észre sem vettünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)