Jump to content

A nők nem lehetnek viccesek?

2019. 10. 10. 19:00

Természetesen lehetnek, de alapvetően mindkét nem elhiszi, hogy a férfiak humora lekörözi a nőket. Egyre több hölgy tűnik fel azonban a humor világában is.

Nehéz dolga van egy női komikusnak, hiszen a társadalom eleve azon az állásponton van, hogy a férfiak lehetnek csak igazán viccesek. Ennek pedig jelentősége van, ugyanis a nők azt a férfit keresik, akinek majd gyermeket szülnek. Ennél fogva nagyok az elvárások is, úgymint a külső megjelenésen túl fontos a magabiztosság, az őszinteség, a jó humor, a jó kommunikáció.

Magad is tapasztalhattad már, hogy egyes jó humorú személyeken csüng a tekintetünk és isszuk a szavaikat is. Egy nőt pedig könnyen le tud venni a lábáról a jó humorral és éles ésszel megáldott férfi.

Abban viszont igazat kell adni, hogy a férfiak poénjai nagyon eltérhetnek attól, amelyet a nők viccesnek tartanak. Ez is evolúciós különbség nő és férfi között, hiszen az egész életet másképp fogjuk fel. A nők sokkal könnyebben elsírják magukat érzelmes pillanatokban. Sok férfi erre ugyan képes lenne, de mégis milyen már, ha egy férfi sír? Inkább elfojtják érzelmeiket és vagy zavarukban, vagy azért, mert érzelmeiket nem képesek kezelni, inkább a poénhoz menekülnek. Viccet gyártanak mindenből. A férfiak esetében a vicc lehet a módja az előnyszerzésnek, segíthet érzelmeik feldolgozásában, valamint a mások által ki nem mondott őszinteségre is lehetőséget ad.

Ezzel szemben a nők a rangsori kérdéseket, az érzelmeket egyáltalán nem humorral kezelik. A férfiak azonban igen. A negatív történéseket vicces történetként fejthetik ki, így a társaságban az marad meg, hogy milyen jó humorú, viszont egyáltalán nem árulkodik saját gyengeségeiről.

A viccekre sem egyformán reagál nő és férfi. Vizsgálatok során az is kiderült, hogy miért. Amikor a férfi nevet valamin, akkor a jobb agyfélteke dolgozik, de a nők esetében ez fordítva történik. A nők emocionálisabb lények, így ami a férfinak vicces, az a nő számára sajnálatra méltó lehet.

Természetesen lehetnek a hölgyek is viccesek, de az evolúció során a férfinak fontosabb, hogy jó humorral rendelkezzen az eredményes párválasztás érdekében.

A férfiak humorában rendszeresen megjelenik a nő. Főleg a havi vérzéssel bajlódó hölgyeket emlegetik szívesen. Azonban erről a témáról egy nő sokkal hitelesebb humorral tud szolgálni, hiszen saját maga is érintett a témában. A várandósság és a szülés témaköre ugyancsak azok, amelyekkel a férfiak is viccelhetnek, de egy már gyermeket szült nőtől egészen más hallani vicces történetet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)