Jump to content

A legjobb ötletek

2019. 11. 06. 19:00

Mindenki átélhette már azt az állapotot, amikor egyetlen pillanat alatt döbbentünk rá egy probléma megoldására. Olyanra is, amely akár már hosszabb ideje foglalkoztatott. Jó érzés, ugye?

Ha már tudjuk, hogy mi a megoldás, akkor csak meg kell mozdulni azért, hogy véglegesen megoldódjon. Már akkor is jó érzéssel tölt el a megoldás gondolata, ha azért egy lépést sem tettünk.

Neked is biztosan volt már hasonló élményben részed. Arra is emlékszel, hogy a korszakalkotó ötlet hol született meg?

A minap a párom, a mellékhelyiség használata közben kiabált ki nekem azért, mert míg ott tartózkodott, addig ráeszmélt arra, hogyan fogjuk a házfelújítás egyik részét kivitelezni. Költözés, átalakítás idejét éljük, így szükség is van a lehető legjobb megoldásokra, és sokszor veszem észre rajta, hogy a fürdőszoba és a WC az a hely, ahol a legjobb ötletek megszületnek.

A fürdőszoba és a toalett az a helyiség, ahová a király is egyedül megy, azaz magunkban tudunk lenni. A fürdés, zuhanyzás és a folyó vagy egyéb ügyünk elvégzése intim dolog, így azt nem csináljuk társaságban. Amíg ezekben a helyiségekben tartózkodunk, van időnk egy kicsit magunkra figyelni.

A zuhanyzás mindennapjaink része, és talán nap végén vágyott tevékenység. A zuhany alatt állni, érezni a víz melegségét, kellemes masszázsát, ahogy halad végig az egész testünket, a napunk egyik legkellemesebb érzését válthatja ki belőlünk. Nyugalom járhatja át a testünket, a lelkünket és az agyunkat is. Ebben a néhány percben magunkra fókuszálunk, kizárjuk a külvilágot, nem hat ránk más véleménye. Olyan nyugalmi állapotba kerülhet az agyunk, hogy a kreativitásunk szárnyra kelhet. Ezért születhetnek kiváló ötletek zuhanyzás során. Pontosan ez igaz a WC-n töltött időre is.

Fürdéshez, zuhanyzáshoz lehetőleg nem visszük magunkkal a laptopot, a munkaeszközöket, a telefont, így annyi inger sem ér, és nem gondolkodunk, aggódunk emiatt. A WC-re ez már nem feltétlenül igaz, ugyanis nagyon sokan oda menekülnek el, hogy egy picike időre egyedül tudjanak maradni. Van, aki ide a telefonját is viszi magával. A telefon mellőzésével a toalett ugyanolyan helyszíne lehet a kiváló ötletek megszületésének.

A tusolás nemcsak vágyott momentuma lehet a napnak, de még a fáradt testet is kicsit felfrissíti, ahogy az agyra is jó hatással van. Ebben a kellemes néhány percben, a jó környezetben, a tusfürdő, sampon kellemes illatával olyan idilli környezetet alakítunk ki magunknak, ahol az álmok, vágyak is sokkal inkább felszínre törhetnek, és a megvalósításukhoz is közelebb kerülhetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)