Jump to content

Boldogság, gyere hozzám!

2019. 11. 20. 19:00

Ha hármat kívánhatnál, mi lenne az? A gazdagság, az egészség biztosan közötte szerepelne, és naná, hogy fontos a boldogság.

A boldogság mindenki számára elérhető, amennyiben olyan vágyakat kergetünk, amely elérhetők. Mindannyian vágyunk a boldogságra, azonban olykor mi magunk állunk annak útjába. A vágyak, álmok szükségesek, mert motivációt jelentenek a mindennapokban. Még a nehéz időkben is talán ezek a vágyak tartják az emberben a lelket. Ugye milyen jó érzés, ha egy nagy álmunk teljesül? A beteljesülés érzése boldogságot jelent és generálja a következő álom megcélozását. Ha azonban a vágyunk tárgya túlságosan irreális, megvalósíthatatlan, akkor csalódhatunk.

A boldogság mindenki számára mást jelenthet. Sok esetben nem is tárgy jelenti a boldogságot, hanem a jó párkapcsolat, a gyerekek születése, a szabadság érzése. Bármi lehet az, ami nem feltétlenül tárgyi vonatkozású.

Boldognak lenni alapvető vágyunk, és ha nagyon úgy érezzük, hogy az életünk negatív irányba halad, akkor fokozottan nagyobb az igényünk a boldogságra. Keressük annak a forrását, hogyan juthatunk hozzá a boldogsághoz.

Még jobban hajtjuk a boldogságot, hiszen a médiumok is erre ösztönöznek. Vegyünk ilyen terméket, olyan új eszközt, mert attól boldogok leszünk. Tárgyiasult világunkban erre ösztönöznek, és megpróbálják elhitetni, hogy ettől leszünk boldogok. Ha teljesül a vágyunk, hozzájutunk egy új termékhez, már ki is elégült a vágy, újból üres az élet. Amikor nincs kivel együtt örülni, nincs kivel megosztani a boldogságot, akkor nem is igazi a boldogság. Átcsap a vágy annak igényére, hogy bárcsak rendben lenne a magánéletünk. Ha pedig az egészségünkben áll be negatív változás, akkor arra irányulhat a vágyunk, hogy bárcsak meggyógyulnánk.

Sokfelől ér sokféle inger, hogy a boldogság mennyire fontos, ezért mi magunk is igyekszünk boldoggá lenni. Ez akár nyomásként is nehezedhet ránk, mert annyira szeretnénk megvalósítani ezt a vágyunkat, ám a görcsösség nem a jó irányba terel minket.

A szorongással megtöltött boldogságkeresés valószínűleg nem lesz eredményes, amely újabb kudarchoz vezethet. Tépett lelkünknek már csak ez hiányzik! (Érezd az iróniát!)

Ahelyett, hogy folyton kutatsz és keresel, próbáld meg elengedni magad. Kérdezd meg magadtól, hogy az adott pillanatban mi okozna boldogságot? Lehet, hogy csak egy forró csokira vágysz, vagy szüleid, barátod, férjed/feleséged, gyermekeid szerető ölelésére. Boldogság forrása lehet a házi kedvencünk közelsége, a virágokkal való foglalkozás, a természetben való mozgás, séta, meditálás. Boldogságot adhat a madárcsicsergés hangja, a nap cirógatása, egy kedves személy hangja, egy kellemes dal meghallgatása. A boldogság forrása annyi minden lehet, és egyáltalán nem kell keresni a legtöbb esetben. Körülvesz az, ha hagyjuk, hogy észre vegyük, megtaláljuk. Minél jobban űzzük azonban a boldogságot, az menekülni igyekszik előlünk. Ne hajtsuk, hagyjuk, hogy megtaláljon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)