Jump to content

Agyrém helyett odafigyelés

2019. 12. 13. 19:00

Szeretet ünnepe. De lehetne így is írni: SZERETET ÜNNEPE. Mégis őrületbe tud kergetni minket az, hogy teljesen és időben felkészüljünk a karácsonyra.

Azok, akik nem hagyják az utolsó pillanatra a karácsonyi bevásárlást és készülődést, talán kevesebb stresszben részesülnek, mint azok, akik még csak most döbbennek rá arra, hogy egy ajándékot sem szereztek be, és még csak fogalmunk sincs arról, hogy mi is legyen az. Az otthoni dekorálás is még várathat magára, hiszen még odébb van karácsony. Sokan ezzel vigasztalják magukat, de valójában már csak néhány nap van addig, hogy mindent be tudjunk szerezni.

Még ha nem is az anyagias karácsony elvén működünk, és nemcsak tárgyakat, hanem emlékeket és együttlétet szeretnénk családtagjaink számára ajándékozni karácsonykor, ebben az időszakban akkor is nagy nyomás nehezedik ránk.

Mindenhol az év végére készülnek, és mintha utána nem lenne élet. Ilyenkor be szeretnénk fejezni feladatokat, le szeretnénk tudni még nyitott ügyeket. Az ajándékok utáni hajsza plusz feladat, és talán az okozza a legnagyobb nehézséget, hogy mindenki számára a lehető legtalálóbb legyen az. Nem az ár és nagyság számít leginkább, hanem a személyességen múlik, valamint azon, hogy akinek adjuk, azt igazán ismerjük-e és beletalálunk azzal. Egyszóval nagy a teher rajtunk.

Ne felejtsük el, hogy a szeretet ünnepére hangolódunk. A mostani világ sajátja az, hogy folyton rohanunk, de ebben a nagy nyüzsgésben se felejtsük el azt, hogy álljunk meg kicsit. Magunk miatt is, és a szeretteink miatt is. Csendesedjünk le, és figyeljünk oda egymásra. Hallgassuk meg gyermekeinket. Üljön össze a család egy jó beszélgetésre, és a téli napokon előkerülhetnek a társasjátékok. Nem kell azt csakis a téli szünet időszakára és hétvégékre hagyni. A korán sötétedős délutánoké is lehet a móka, a játék.

A télnek nemcsak a hó és a karácsony a varázslata, hanem a karácsonyi vásárok. Nemcsak a még hiányzó ajándékokra lehet így szert tenni, de szintén egy jó alkalom arra, hogy a család és a barátok együtt kimozdulhassanak.

Jó kapni, és még jobb adni, de ezt nemcsak tárgyak átadásával tehetjük meg, hanem a másokra való odafigyeléssel. Ez lenne a sokkal fontosabb. Ehhez pedig annyi kell, hogy lelassítsuk felpörgött agyunkat, lépteinket és életünket. Legalább erre a két hétre próbáljunk meg jobban odafigyelni egymásra és magunkra is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)