Jump to content

Kis karácsony, nyugodt karácsony

2019. 12. 25. 19:00

A szeretet ünnepén a családok újból egyesülhetnek, rég nem látott rokonok érkeznek haza erre az időszakokra. Családi és baráti összejövetelekkel telik meg a szívünk szeretettel.

Ez az idill azonban nem minden esetben tartható, mert a családon belüli feszültség, rég nem tisztázott konfliktus felszínre bugyoghat egy-egy ilyen találkozáskor. A legtöbben alig várjuk, hogy az év végéhez közelítve végre pihenhessünk, bár a karácsonyi készülődés nem feltétlenül nyugalmas időszakot jelent. Mégis tele van a szívünk örömmel és várakozással. Nemcsak azt várjuk, hogy mit kapunk ajándékba, talán sokkal nagyobb izgalmat kelt az, hogy vajon az általunk átadott meglepetés milyen hatást vált ki.

Ha a szívünk tele van várakozással, boldogsággal, várjuk, hogy a család és a barátok összejöjjenek, még akkor is történhet olyan esemény, amely ebbe kicsit belerondít. Nincs olyan család, amelyikben mindig és kiegyensúlyozottan jelen van a békesség. Kisebb konfliktusok színesíthetik meg a családi életet, amelynek tisztázása szükségszerű ahhoz, hogy ne mérgesedjen az el.

A karácsony nemcsak az ajándékozásról szól, bár a gyerekek számára tény, hogy ez a legfontosabb. A karácsony szólhat a kellemes beszélgetésekről is. A múlt felidézésével is felszínre kerülhetnek mélyre elásott sérelmek, de talán a karácsonyi hangulat ezt is simítani tudja bennünk.

Ha nem akarunk rizikózni és arra bízni az ünnepi hangulatot, hogy talán nem lesz semmi gond az ünnepek alatt, akkor jó, ha az ünnepi asztal közelébe társasjátékokat is felsorakoztat. A közös játék ugyanis nemcsak kellemes szórakoztatás lehet az összegyűlt emberek számára, hanem az érzelmek játékos kifejezését is szolgálhatja. Arról nem is beszélve, hogy a közösen eltöltött idő minősége is nő.

A karácsonyi ünnepek alatti kellemes összejövetelekre, beszélgetésre, jó hangulatra vágyunk. Ha biztosra szeretnénk menni, tényleg érdemes bekészíteni olyan társasjátékokat, amelyeket bárki élvezhet. Egy-egy ilyen játék során akár olyan elfojtott érzelmek is felszabadulhatnak, amelyek belül feszíthettek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)