Jump to content

Most van itt az ideje az egyedüllétnek

2020. 02. 14. 19:00

Hogy minek? Mindennek, ami éppen az életedben zajlik, jelen van. Ahogy mondani szokták: minden okkal történik.

Egyedül vagy? Nincs társad? Nem vagy egyedül ezzel. Sokmillióan keresik a párjukat a nagyvilágban. Míg sokan nem bízzák magukat a sorsra, és kicsit előre dolgoznak azon, hogy megtalálják párjukat az internet segítségével, addig mások azon siránkoznak, hogy épp egyedül vannak.

Ilyen élethelyzetbe bárki kerülhet, még akkor is, ha azt hitte, hogy ez a szerelem kitart egy életen át. Az egyedüllét talán nem a legvágyottabb az életünkben, de ahelyett, hogy minden áron igyekszünk kapcsolatot létesíteni valakivel, inkább nézzünk mögé, ami éppen zajlik. Vajon miért vagy most társ nélkül? Megunt, meguntad. Kiszeretett belőled, te szerettél ki belőle. Bármi más is lehetett annak oka, hogy utolsó kapcsolatod véget ért, nem véletlenül történt. Ha te is hiszel abban, hogy mindennek oka van, akkor törődj ebbe bele, és adj hálát azért, hogy nem vagy benne egy olyan kapcsolatban, ami nem ad már semmit, hanem inkább elvesz.

Rossz úgy megélni a kapcsolatunkban a mindennapokat, hogy feszengünk, mert valami nem jó, sőt, egyenesen rossz. Véget vetünk a kapcsolatnak, vagy velünk szakítanak. Az egyedüllét felüdítő lehet addig, amíg el nem kap az az érzés, hogy magányosan élünk. Nincs kivel megosztani a gondolatainkat, ügyes-bajos dolgainkat.

Jobb napokon persze hálát adunk a sorsnak, hogy van családunk, munkánk, barátaink, otthonunk, és még hobbival is szórakoztatni tudjuk magunkat, valami mégiscsak hibázik az életünkben. Egy igazi társra vágyunk. Elég volt az egyedüllétből.

A több csalódás, szakítás talán már olyan felismerésekkel és tudással gyarapított téged is, hogy már felismered, ha egy randevú sehová sem fog vezetni. Felismered talán azt is, hogy az, amit egy másik ember mutat, álca. Az egyedüllét idejét használd arra, hogy megadd magadnak azt, amire vágysz. Barátkozz meg saját magaddal, és az önismeret által sokkal reálisabban méred fel a helyzetet. Már bele sem mész olyanba, ami neked nem tetsző. Még ha vágysz is valakire, add meg magadnak azt a lehetőséget, hogy a számodra tökéletest fogadd be az életedbe. A valamennyire megfelel neked nem lesz jó. Nem azért, mert a mércéd megugorhatatlan, hanem azért, mert nem biztos, hogy azonnal a megfelelő emberre találsz rá, talál rád. Nyugtalankodás és sörgetés helyett próbálj magadra figyelni, magaddal lenni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)