Jump to content

Nehéz időszakban is segít a hála

2020. 03. 19. 19:00

Rosszabb és jobb napok váltogathatják egymást. A pozitív hozzáállás és nyitottság ellenére is előfordulhat az, hogy a külső tényezők lelomboznak, megváltoztatják napjainkat.

Mindenben az egyensúlyra törekszünk. Ha nem találjuk meg a magánéletünkben és/vagy a munkánkban a szépséget, az összhangot, akkor a másikra kihatással lehet. Szerencsés az az ember, aki elmondhatja magáról, hogy mind a családjában, mind a munkájában rendezettek a körülmények. Akár unalmasnak tűnő is lehet ezt olvasni, de jól tudjuk, hogy ilyet jó megélni. Ha valami gond adódik, akkor is az a legfőbb dolgunk, hogy megoldást találjunk arra. Választhatjuk a panaszkodást, a zsörtölődést, az idegeskedést, de azt bizonyára megtapasztaljuk, hogy a megoldáshoz egyáltalán nem vezetnek az utunkra. Helyette lehetne hálát adni mindazért, ami van.

Sokan félnek a koronavírus járvány okozta hangulat és megváltozott életmód miatt. Amíg a félelembe öljük gondolatainkat, adjunk hálát azért, hogy se rajtunk, se családtagjainkon nem tapasztalható semmilyen tünet. Ha már otthon kell lennünk, akkor adjunk hálát azért, hogy van otthonunk, van hol lehajtanunk a fejünket. Adjunk hálát a családunkért, a barátainkért.

A hálát gyakorolni azért érdemes, mert a rossz dolgokról elterelheti a figyelmet. Megtalálhatjuk a környezetünkben, a saját életünkben lévő minden szépséget és örömöt.

A család és a barátok nagy kincs mindenki számára, hiszen az ember társaslény. Ha még a szeretteink épek és egészségesek is, annál nagyobb boldogság nincs is. A hála megerősíti kapcsolatainkat és a kifejezett hála biztosítja a kapcsolatok erejét. A hálával pedig megnövelhetjük biztonságérzetünket.

Nézzünk szét a környezetünkben. Megvan az otthonunk minden bútorával és használati tárgyával minket szolgál. Megdolgoztunk érte, a miénk, adjunk hálát azokért is. A hála kifejezése, akár hangos kimondása is azt jelenti, hogy értékeljük azokat a dolgokat, amelyeket magunk teremtettünk meg, amelyek körül vesznek.

A hála azt is jelenti, hogy nem megyünk el tárgyak mellett úgy, hogy ne örülnénk és köszönnénk meg azt, ami körülvesz minket.

A hála meg tudja változtatni gondolatainkat, ezáltal életmódunkat is. A hála pozitívabb hozzáállást eredményezhet még a nehézségek során is. A hála kimondásával nem szűnnek meg a problémák, azonban a negatív gondolatokat segít átfordítani arra, hogy a lehető legjobbat igyekezzünk abból kihozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)