Jump to content

Legyen a kevesebb több

2020. 04. 01. 19:00

Aki már rájött arra, hogy a kevesebb, az lehet több, már nem hajtja az anyagi javakat minden áron, nem gyűjt maga köré tárgyakat, eszközöket.

Az álomesküvő nem attól lesz álomszerű, hogy egy ingatlan árát abba az egy napba fektetik bele. Sőt garancia sincs arra, hogy egy hatalmas összegből lebonyolított esküvő és lakodalom után garantált boldogság vár a párra. Hányan meg tudnák cáfolni ezt.

Szerény körülmények között, talán csak a tanúk jelenlétében köttetett házasságok a mai napig működnek, és boldogságban élnek. Ez igaz lehet akár egy utazásra is. A jól megszervezett, sokat érő utazás a kiszámíthatóságot jelenti, ám a hétköznapokból kilépve nem biztos, hogy erre van szükségünk. Egy szerényebb kivitelezésű, a szükséges holminkat, ruháinkat magunkkal véve lehet, hogy nagyobb kalandokban lesz részünk, és felejthetetlen élményekhez juthatunk hozzá.

A kevesebb tehát lehet sokkal több. Tárgyiasult világunkban olyan tárgyakkal is körbevesszük magunkat, amelyet talán hasznosnak ítélünk megvásárlásakor, de valójában nem az. Ez mindenre kivetíthető. Így vagyunk a ruháinkkal, cipőinkkel, bútorainkkal, használati tárgyainkkal is.

Ha kevesebb tárgy vesz körül, abból könnyebben ki tudjuk választani a nekünk szükségest. Ezzel időt spórolunk meg magunknak. Naponta döntéseket kell hoznunk, amelyek fontosak a munkahelyünkön, magánéletünkben. Könnyítsünk magunknak abban, hogy a döntések milyen minőségűek. Ha például sok időt vesztegetünk arra, hogy mit vegyünk fel, milyen szendvicset együnk, energiát vonunk el magunktól, feleslegesen. Minél több döntést kell meghoznunk – köztük nagyon fontos, valamint viszonylag jelentékteleneket is – egy nap, annál nagyobb a lehetősége annak, hogy rossz utat választunk, helytelenül döntünk.

Ahhoz, hogy minél kevesebb döntést kelljen hoznunk, érdemes a környezetünket ennek megfelelően alakítani. Mimimalizálni érdemes a környezetünket. A ruhák átválogatása amúgy is célszerű ebben az időszakban, hiszen a téli ruhák helyére költöznek a lengébbek. Sőt azoktól se sajnáljuk a megválást, amelyet egyáltalán nem viselünk. Ne ragaszkodjunk felesleges tárgyakhoz, az életünket könnyítjük meg.

Pénzt és időt spórolunk, ha mimimalizmusra törekszünk. Ne feledjük! Csökkentsük a döntési helyzetek lehetőségét, hogy így tudjunk az igazán fontos kérdésekre tartogatni erőnket és energiánkat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)