Jump to content

A nyelvüket tényleg külön kell agyonütni?

2020. 04. 27. 19:00

A nők általános jellemzői nemcsak a szemmel látható fizikai jelek, hanem az is, hogy sokat tudnak beszélni. Ebben mindenki egyetért, ugye?

A női nemre egységesen ráhúzható jellemző a sok beszéd, és félelmetesnek tűnő a hallgatás. Erről leginkább a férfiak tudnának mesélni. A gyanús csend árulkodó jel lehet betegségre, lelki gondra, félreértésre, lényegében bármire.

Minden nő szeret a barátnőivel összeülni és akár órákon át beszélgetni. Ha jó és szép az élet, akkor azért kell beszélni, ha gond van, akkor meg azért. Na és a környezet is számos témát tartogat, beleértve más személyek életét.

Nemcsak a nők szeretnek beszélgetni nembeli társaikkal, a férfiak is szívesen teszik ugyanezt. Sőt, a pletykálkodás sem csak a nőkre jellemző, az erősebbik nem ugyanúgy lát, hall, érez, és bizony olykor tovább is adják a híreket.

Nem tartod magadat pletykásnak? Márpedig az adatok szerint minden ember beszél másokról, és ezt akár naponta meg tudjuk tenni. Napi szinten ez akár ötven percet is jelenthet. Ez nem azt jelenti, hogy rosszindulatúan nyilatkozunk másokról, egyszerűen csak eszünkbe jut valamiről, valakiről egy ismerősünk, barátunk, családtagunk, és már vele visszük tovább a fonalat. Ez lehet, hogy nem hoz annyira lázba, nem úgy, mint egy szaftos pletyka.

Miért vagyunk kiélezve a pletykákra? Még ha csak szűk körben, és szigorúan a felek között történt az információcsere, nagy meglepetést tudnak okozni az új hírek. A nők különösen szeretnek összeülni egy hosszabb beszélgetésre, amely során ki lehet tárgyalni mindenki életét, még azét, aki nincs is ott.

A kommunikáció során számos információt tudunk meg másokról. Igyekszünk begyűjteni minden fontosat, amely szerint megválogatjuk, hogy kik a barátaink, kiben bízunk meg. A kevésbé szimpatikus emberrel minimalizáljuk a kapcsolatot. Egy-egy pletykával pedig akár meg is utálhatunk amúgy is unszimpatikus személyeket.

Mindenki körül akad olyan ember, aki mindent tud. Mint egy radar úgy működik, de nemcsak befogadja a jeleket, hanem tovább is adja. Még ha nem is akar rosszat egy ilyen mindent tudó ember, akkor is arról tanúskodik, hogy nem lehet benne megbízni. Olykor mégis hatékony segítségként szolgálnak az ilyen személyek, pláne, ha fontos információhoz jutunk általa.

A másokról való beszélgetést mindenki gyakorolja, és addig nem is káros, amíg nem akarnak valakit lejáratni. Ha ezt csúnyán akarják mások tudtára adni, az róluk is sok mindent elárul.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)