Jump to content

Már megint, már megint én?

2020. 05. 20. 19:00

A saját bajunk a legnagyobb. Akkor is, ha tudjuk, hogy mások egészen más problémákkal, talán mérföldekkel komolyabb küzdelmükkel birkóznak.

Ahányszor történik veled valami kellemetlen, valami nem várt, azonnal felteszed magadnak a kérdést: Miért én? Sőt talán nem is magadtól kérdezed ezt, hanem egy feletted álló erőtől. Életünk során jó néhányszor megoldandó feladat előtt találjuk magunkat, és ezek közül többször hasonló szituációba kerülünk. Ilyenkor pláne feltehetjük magunknak a kérdést, hogy miért is kerültünk megint hasonló helyzetbe?

A leggazdagabb és a legboldogabb emberek életében is vannak nehézségek. Ne is áltasd magad azzal, hogy ha több pénzed lenne, akkor mennyivel boldogabb lehetnél. A problémákat megoldani kell, nem pedig vergődni a súlyuk alatt vagy várni, hogy kimentsenek abból. De van, aki szereti a bajait, ragaszkodik hozzájuk, és azt sem veszik észre, ha időközben a probléma már meg is oldódott. Ahogyan a gond megoldódott körülötte úgy ismétlődhet meg. Bizony, a problémák szőnyeg alá seprése nem a megoldást jelenti, hanem azt generálja, hogy az újból és újból, de más köntösbe öltözve megjelenjen azért, hogy végre cselekedjen az ember. Ha mindig meghátrálunk, nemcsak a feladatokat nem teljesítjük, de nem is fejlődünk. Egészan addig ne várjuk, hogy ne találjuk magunkat szemben ugyanazzal a helyzetben időről időre.

Kinek több, kinek kevesebb kanyar biggyeszt a sors az útjába. Ezek közül többször tapasztalhatjuk, hogy egy-egy kanyar már ismerős. Azért van, azért kell újból azon az úton járni, mert valamit nem tanultunk meg.

Amikor azt tapasztalod, hogy már megint hasonló cipőben jársz, mint már korábban többször, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ez miért lehet. Ne másban keresd a hibát, hanem gondolkozz. Néz vissza a múltban történt hasonló szituációra és a mostanira. Bizonyára nem mindenben lesz egyezés, de végkifejlet hasonló. Éppen emiatt járod be már megint az ugyanolyan utat. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért? Próbálj is meg arra azonnal válaszolni. Aztán gondolkozz el. Lehet, hogy azért vagy még mindig hasonló helyzetben, mert bár tudtad a megoldást, féltél annak érdekében lépni. Lehet, hogy azért ismétlődnek a gondjaid, mert egyedül nem vagy képes megbirkózni azzal. Esetleg azért is járhatod be azt az utat, mert valamit nem akarsz, és nem tudsz elengedni, így egy kicsit újra átélheted. Bármelyik is az, csak akkor tudsz kikecmeregni a kanyarok sűrűjéből, ha szembe nézel önmagaddal, a problémákkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)