Jump to content

Fogadd el a változást

2020. 06. 17. 19:00

Szeretünk biztonságban lenni, és annak megteremtésére törekszünk, de jól tudjuk – talán már tapasztaltuk is -, hogy mennyire változnak a körülmények.

Nem minden kiszámítható még a legalaposabb tervezés ellenére sem. Történhetnek velünk olyan dolgok, amelyeket el sem hiszünk, hogy megeshet. Szembe is szállhatunk a történtekkel, de a megoldásra több időt kell szentelnünk. Még a nehézségek által is fejlődünk, valamint a fejlődés is leckéket tartogat számunkra.

Irigykedhetünk bárkire, hogy milyen jó, mert sok pénze van, ki tudja hány autója, de nem látunk a színfalak mögé, így arra sincs rálátásunk, hogy mennyire boldog az, akinek sok pénze, autója van, míg azt sem tudhatjuk, hogy milyen áron jött az össze.

Sokan tudják már, hogy a boldogsághoz nem feltétlenül sok pénz kell. Nem árt, ha van, mert tényleg könnyebb sok mindent elintézni. A belső építkezéshez azonban nem szükséges a pénz. Sokkal fontosabb, hogy önmagunkat megtaláljuk. Önmagunk felépítéséhez is kemény munkára lehet szükség. Célokat, megvalósítandó feladatokat kell kitűznünk, amelyért küzdünk, és akkor sem hátrálunk meg, ha nehézségek adódnak.

Aki az útján van, boldognak (esetleg mellé még jómódúnak is) mondhatja magát, az valószínűleg a saját életére és feladataira koncentrál. Nem azt jelenti, hogy mindenki hidegen hagyja, de azzal is tisztában van, hogy saját sorsának önmaga a fő irányítója. A felmerülő problémákat tudomásul veszi, de nem veszít azzal sem értékes időt, sem energiát, hogy panaszkodjon. A céljai felé irányuló apró lépéseket nagyon is megbecsüli, és kiélvezi az élet adta apró örömöket. Mert van. Bőven van, ha észrevesszük.

Az életünkben az egyensúly megtartására törekszünk, így szempont, hogy boldogság legyen a magánéletünkben és a munka világában is jól érezzük magunkat. Van, hogy valamelyik része sántít. Ha a munkában ki tudunk teljesedni, akkor lehet, hogy a párkapcsolatunkban van némi gubanc és fordítva. El kell fogadnunk, hogy nem lehetünk mindig fent. Még a boldog magánélet is tartogathat mélyebb bugyrokat, amelyeket meg kell élni, meg kell beszélni, el kell simítani. Ugyanez érvényes a munkára is.

Az életünkben nagy előnyt jelent az, ha rugalmasok vagyunk, jól tudunk alkalmazkodni az állandó változáshoz. A fejlődésnek ez is a kulcsa. Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy semmi sem állandó, minden változik körülöttünk, ezáltal az életünkben is, akkor máshogy állhatunk hozzá mindenhez. Nem biztos, hogy könnyebb, de nem kell magunkkal harcolni, hanem a probléma megoldására fókuszálhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)