Jump to content

Nemcsak lázadás, önbizalom növelésre is jó lehet a tetoválás

2020. 07. 29. 19:00

Az esztétikum és a divat érdekében az ember kényelmetlen ruhákba is képes volt öltözni csak azért, hogy szebbet mutasson. A kiegészítőkkel is pontosan ez van.

Sőt, egyes beavatkozásoktól sem riadunk vissza csak azért, hogy szebbnek érezzük magunkat, vagy, hogy kitűnjünk a közegből. A plasztikai sebészek ma már a test minden porcikáját képesek átszabni. Az ennél visszafogottabb, ámde maradandót alkotó tetováló művészek régóta látják el az emberek bőrét mintákkal, színekkel, és van, hogy történetekkel.

Régi művészet a tetoválás, azóta pedig nemcsak a felszerelés, de a kimunkált alakzatok is nagyon profik.

Kamaszkorunkban belefuthattunk olyan vitába a szüleinkkel, melynek középpontjában a tetoválás állt. A legtöbb szülő meg szeretné kímélni gyermekét egy nem jól sikerült, nem átgondolt, tartalmatlan tetoválástól, mások eleve elrettennek a fájdalom árán megszerzett bőrrajztól. Felnőttként magunk döntünk, hogy varratunk-e valamit a testünk egyik-másik pontjára, vagy sem.

Vannak, akik azonban olyan sérülések nyomait viselik magukon, amelyek örökre nyomot hagytak nemcsak a bőrükön, de a lelkükben is. Egy-egy komolyabb műtét, sérülésből adódó nyom örökre jelezheti, hogy milyen könnyen csorba eshet az egészségünkön, és sokan akár a halál torkából menekülnek ki azáltal, hogy műtétet hajtanak végre rajta. Egy ilyen heg egyre fakul, de eltűnni sosem fog. Akinek jól látható helyen van a heg, azoknak sokkal nagyobb traumát jelent viselni. Nemcsak ő maga szembesül a forradással, de mások is, ráadásul kérdezősködés témájává válhat az, amiről nem biztos, hogy szívesen beszél.

Egy fiatal tetováló művész úgy segít a hozzá érkező vendégeinek, hogy a zavaró hegekből csodálatos tetoválásokat varázsol. Ezzel nemcsak elfedi a forradást, de a magabiztosságot is visszaadhatja annak, aki sebe miatt már elveszítette önbizalmát.

Azt gondolnánk, hogy egy heget el lehet fogadni, hiszen az a fontos, hogy egészséges az ember, bárminek következtében is alakult ki, csakhogy mindennapos önértékelési problémaként is meg lehet élni. A tetoválások tehát nemcsak a figyelem felkeltésére és önkifejezésre alkalmasok, hanem van, akinek ez segít újból megtalálnia önmagát, helyét a világban.

Ahány ember, annyi tetoválás, és mindenek lehet története. Még egy átbulizott és kissé illuminált állapotból származó tetoválásnak is története van, de a videóban látható rajzoknak is megvan a maguk sztorija. Nézzétek!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=EWJw71KHNjI)