Jump to content

Lepd meg a világot, legyél kedves!

2020. 08. 04. 19:00

Hová változik ez a világ? A mai korban sokkal gyorsabban hozzájutunk hírekhez, mint korábban történt. Ám a világban nem csak szépségek történnek. Nézz csak végig egy híradót.

Egy aprócska vírus óriási felfordulást tud az életünkben eszközölni, de a legnagyobb erő m,i magunk vagyunk. A koronavírus kapcsán sokféle gondolatot megoszt az ember egymással, de amire felfigyeltem az valahogy így szólt:

Remélem, hogy ha egy újabb vírus fog a világban terjedni, az a szeretet lesz, amely megfertőzi az egész bolygót.

A nem szó szerinti idézetben minden benne van, amelynek az emberben működnie kellene. Hiszem, hogy az emberek eredendően jók, de később a személyiségünk fejlődésével, az otthoni és az intézményi neveltetés során számos új tulajdonsággal gazdagodhatunk. Ránk van bízva, hogy mit hozunk ki saját magunkból.

Lepd meg a világot

Egy másik mondással élve: Lepd meg a világot és legyél kedves hétfőn. De nemcsak hétfőnként lenne érdemes alkalmazni a kedvességet, hanem általánosságban véve is.

Különbözőek vagyunk, más hátterekkel, más életúttal. Bármennyire is nincs kiírva az emberek arcára saját élettörténetük, attól még komoly – talán a mi csatáinknál is sokkal komolyabb – harcokat vívnak. A sok nehézség ellenére mégsem gonoszak, csak azért, hogy a saját frusztrációjukat ledolgozzák. Ők azok, akik tudják, hogy a kedvesség olyan erény, amely hosszú távon nagyon is profitál.

Tapasztalhattuk már saját magunk életében is, hogy ha valakivel való találkozásunk során a beszélgetés vitává alakult át, a további hangoskodás, szócsata, esetleg tettlegességig is fajult. Pedig higgadtsággal, szép szavakkal is meg lehet valakit közelíteni, és ha így teszünk, nagy esély van arra, hogy a másik személy is változtat hangnemén, viselkedésén, szavain.

Egyéni sorsok, harcok

Nincs kitáblázva senki re sem az, hogy jelenleg milyen harcokat vív saját életében. A mosoly és az agresszió mögött is sebesült lelkek lehetnek, éppen ezért lenne szükséges az, hogy embertársaink felé megértéssel, kedvességgel forduljunk. Egyértelmű, hogy mindenki baját se felvenni, se megoldani nem tudjuk, de már azzal segíthetünk, ha kedvesen fordulunk hozzájuk.

A kedvesség olyan eszközünk lehet, amelyet még csak kevesebben ismertek fel és alkalmaznak, de annak hirdetésével, használatával tovább „fertőzhetjük” embertársainkat. A segítő szándék, a másokra való kicsiny odafigyelés, egy kedves szó vagy mosoly kincset érő lehet ebben a mai világban. Sőt, úgy segíteni valakinek, hogy ez lényünkből fakad, teljesen természetes reakció egy helyzetre és azért nem várni fizetséget, igazán felemelő érzés. Ezáltal pedig mások szívébe is visszaültethetjük az emberekbe és a kedvességbe vetett hitet. A kedvesség nem gyengévé, hanem nagyon is erőssé tesz, ha merjük használni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)