Jump to content

Keresd meg az önbizalmad!

2020. 09. 21. 19:00

Ha minden klappol, jól érezzük magunkat fizikailag és úgy ébredünk aznap reggel, hogy minden stimmel, akkor az önbizalmunk is sokkal magasabb. Ennek megfelelően indulunk neki a napnak.

A magabiztosság nem mindenki számára alapvető tulajdonság. Van, akinek azon nagyon sokat kell dolgoznia, hogy kiépítsen magában némi önbizalmat, hogy magabiztosságot sugalljon, másoknak ez sokkal könnyebben megy.

Máshogy látni

Önmagunkban hinni. Könnyebb mondani, mint megvalósítani, pedig sok helyről halljuk a buzdító szavakat: Higgy önmagadban! Nem nagy dolog, csak azt jelenti, hogy bízz abban, hogy képes vagy megtenni valamit egyedül. Várhatjuk a mástól érkező segítséget, de sok mindenre csak mi tudunk választ adni, megoldani. Érdemes eljátszani azzal a gondolattal, hogy magabiztosak vagyunk és az elénk gördülő problémákat félelemmentesen, gyakorlatiasan leküzdjük. Két esélyes: leküzdjük a nehézséget és jó érzéssel nézhetünk vissza arra, hogy megoldódott, vagy pedig megpróbáltuk, de mégsem sikerül. Legalább megpróbáltuk, esélyt adtunk, leküzdöttük bátortalanságunkat. Még a nem siker is siker ebben az esetben, mert ha a problémát nem is oldottuk meg, de legalább megpróbáltuk.

Milyen lenne, ha…

Irigykedsz azért, mert valaki minden mozdulatával, megszólalásával a magabiztosságot hirdeti? Képzeld csak el azt, hogy ez a személy te vagy. Minél többször játssz el ezzel a gondolattal és azonosulj azzal.

Pozitív

Az sem mindegy, hogy milyen emberek vannak a környezetünkben. Akik csak a negatív dolgokat veszik észre és azt is közvetítik, azok minket is lehúznak. Ezért szükséges olyan emberekkel körbe venni magunk, akik nem húznak le, hanem felfelé tolnak. Főleg akkor van ennek lényege, ha igazán mélyen van az önbizalmunk.

Mindenkinek van sikere

Valamiben bizonyára, ezért keresd azt, ami a te erősséged. Ha most azt mondod, hogy nincs semmi, akkor nem keresed jól magadban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)