Jump to content

Tanító tévutak

2020. 09. 28. 19:00

Már rég nem ülünk az iskolapadban dolgozó felnőttként, mégis naponta tapasztalhatjuk az élet nagy leckéit, amiből folyton vizsgáznunk kell.

Megtanultunk az iskolában írni, olvasni, számolni és számos hasznos, kevésbé hasznos információval bővültünk, majd elindultunk valamilyen úton. Munka és magánélet területén is sokat fejlődünk, újakat tapasztalunk.

 

A sajátod

Bármilyen utat választasz — eleinte ezt az utat szüleink szabják ki ránk —, abból mindig tanulunk. Ha mégsem azt tesszük, amit valójában kellene, akkor az élet úgyis keményen az arcunkba vágja a valóságot.

A szerelem jó dolog, vágyik arra mindenki, de a jó is véget érhet. Szenvedély, mély érzelem ide vagy oda, bizony az is vihet tévútra. A jó érzést gyötrelem válthatja fel. Ilyenkor érezzük úgy, hogy ennek véget kell vetni. Ezek azonban a saját érzéseid. Hiába több szereplős a történet, mégis a gondolataiddal és az érzéseiddel teljesen egyedül vagy. Akkor is, ha megosztod másokkal, akár a pároddal. Amikor szorítani kezdenek ezek az érzések, ne süppedj bele abba, mert csak egyre inkább elnyel a mocsár.

Akadozó szerelem

Aki már régóta van egyedül és bármi áron szeretne kapcsolatot, talán könnyebben belemegy egy megalkuvó szerelembe is. A magunk mögött tudott nem működő kapcsolatok mind tanítanak valamit. Ha mást nem, hát azt, hogy nem vagyunk jó helyen. Lehet ezekre úgy tekinteni, mint tévutak, de valójában azok terelnek.

A nem mindent beleadó szerelmeket el kell engedni, mert nemcsak nem halad semerre, de még energiát is leszív.

Észre kell venni azt, hogy miben vagyunk benne teljesen és nem egészen. Ez utóbbit mihamarabb el kell engedni kezeink közül, hogy mindenki haladhasson ott, ahol kell. Úgy tekintsünk a magánéleti nehézségeinkre, hogy azok vezetne arra a vágányra, amelyen igazából járnunk kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)