Jump to content

Egészségnövelő igen

2020. 12. 18. 19:00

Boldog párkapcsolatban éltek és a kiegyensúlyozott magánélet mellett a fejlődésben bízol? Várod, hogy kimondják neked a boldogító igent, vagy hogy gyűrű kerüljön az ujjadra?

Áttörő élményt jelenthet, ha rátalálunk arra a személyre, aki mellett annyira jól és biztonságban érezzük magunkat. Egy újabb szintre emelkedik a kapcsolat a lánykérés után. Mindig van egy magasabb lépcsőfok, amelyet meg kell mászni ahhoz, hogy egy kapcsolat fejlődni tudjon. Egy ilyen új lépcsőfok az eljegyzés is.

Tovább erősíti a párokban annak az érzését, hogy együtt nagyon jó párost alkotnak, és közös útjuk van. Ez lelkileg annyi pluszt ad az embernek, hogy fizikailag is jobban érzi magát. Egy szakítás, válás megviseli az embert, de annak kiheverése után egy újabb kapcsolat, majd házasság ugyanúgy jó hatással van az egészségre.

Kutatással bizonyították

Egy brit kutatás során 9 ezer embert vizsgáltak. Mindegyikük 45 éven át részt vett egy tanulmányban és 1958 tavaszán születtek. A 2002 és 2004 közötti egészégügyi adatokat vizsgálták. Azt találták, hogy az a férfi, amelyik elvált, egészségi állapota megromlott. Akkor javult ismét, amikor újra párt talált magának és újraházasodott. A nők esetében azt figyelték meg, hogy azok a nők voltak egészségesek, akik már a 20 éveik végén vagy a 30-as éveik elején mentek férjhez és házasságban is maradtak.

Egy későbbi, másik kutatásban is azt mutatták az eredmények, hogy a házasságban élő férfiak egészségesebbek, mint nőtlen társaik. Ez azt jelenti, hogy az egyedülálló férfiak kevésbé figyelnek oda egészségükre. Vagyis egészségtelenebb ételeket fogyasztanak, többet dolgoznak és a káros szokásoknak is gyakrabban hódolnak. Ez az életmód pedig ahhoz járul hozzá, hogy akár éveket vegyen el az életükből.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)