Jump to content

Nem tudhatod…

2021. 02. 12. 19:00

Jókor jó helyen lenni kulcsfontosságú tud lenni kapcsolatok kialakulásában, szerencsében, szerencsétlenségben.

Azonban semmi sincs véletlenül. Nem véletlenül késünk el alkalmakról, kapcsolatokról. Ha hiszünk az élet törvényszerűségeiben és abban, hogy minden okkal történik (vagy nem történik), akkor igazából nincs más dolgunk, mint tenni azt, ami a feladatunk és nem agyalni különösebben semmin.

Gyerekként csigalassúsággal telnek a napok, de felnőttként már egészen máshogy érzékeljük az idő múlását. Ahogy válunk egyre tudatosabbá, úgy fogalmazódik meg bennünk az, hogy mennyi minden haszontalan dologra fecséreljük drága perceinket, ahelyett, hogy azt magunkra, családunkra fordítanánk. Már gyerekként megtapasztaljuk a versengést, amely helyzetben a saját érdekünk mindenkiét felülírja. Mire észre vesszük, már a másik hátán taposunk. A világunk felgyorsult, a karanténidő csendesített ezen a hajszán. Most lehetett reálisabb rálátásunk arra, hogy milyen mókuskerék az, amit csinálunk. Életünk fénykorában eszünk ágában sincs az idő múlásán kattogni, egyszerűen csak élvezzük az életet. Mire észbe kapunk, rádöbbenünk, hogy mennyi mindent elszalasztottunk, pazaroltuk az értékes időnket értéktelen kapcsolatokra. Azért van ez így, mert azt hisszük, hogy még nagyon sok időnk van miden másra.

Akkor térhetünk észhez, amikor valakit elveszítünk, már nincs a közelünkben, mert azt gondoltuk, hogy ami megvan, azt nem tűnhet el az életünkből. Egy szakítás, egy haláleset az, ami hidegzuhanyként boríthatja ránk a valóságot. Rádöbbenünk, hogy egyáltalán nem tudjuk, hogy meddig tart az életünk. Mikor ülhetsz felnőttkén újra hintába, hogy élvezd magad körül a levegő áramlását és a gyomrodban a kellemes bizsergést? Mikor lesz az a pillanat, hogy az autóban ülve átjár az az emelkedett érzés, hogy újra úton vagytok és mentek nyaralni? Sosem lehet tudni, hogy az életünk forgatókönyvében mi a következő lépés, melyik lesz az utolsó nap.

Ami állandó az életünkben az az idő múlása, ezért szükséges megragadni a mai napot. Igen, mindegy, hogy péntek van, vagy még csak hét közepe. Keresd fel a barátaidat, hívd fel a családtagjaidat, hallgass zenét, egyél finomat, énekelj önfeledten, mert nem tudod, hogy mikor szakad félbe minden.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)